20 de construcții modulare au ajuns marți, 14 aprilie, la Azuga pentru persoanele ale căror locuințe au fost avariate sau distruse de alunecarea de teren din data de 10 aprilie 2020.

Acestea sunt asigurate din rezerva de stat și sunt dotate cu câte patru paturi/fiecare, aragaz+butelie și radiatoare. Acestea au fost amplasate pe platoul de lângă vechea sală de sport din localitate, în imediata vecinătate a zonei unde se aflau vechile gospodării, afectate de dezastrul natural.

Pentru ceilalți localnici evacuați în urma alunecării de teren, Primăria Azuga va asigura cazarea temporară la una dintre pensiunile din localitate. Ministrul Administrației și Internelor, domnul Marcel Vela, secretarii de stat în MAI, domnii Bogdan Despescu și Gheorghe Sorescu, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, domnul Gheorghe Alecsei, prefectul județului Prahova și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, domnul Cristian Ionescu, precum și alți reprezentanți ai CJSU Prahova și ai administrației locale au fost przenți marți dimineață la locul unde au fost amplasate construințele modulare.

Aceștia au făcut o analiză de ansamblu a situației, dar au stat de vorbă și cu parte dintre persoanele afectate de alunecarea de teren.

Vă reamintim că, vineri seara, pe 10 aprilie, o suprafață de aproape cinci hectare a unui versant din Muntele Sorica, teren ce era împădurit și care aparține Casei Regale a României, a luat-o la vale. Pământul și pomii dezrădăcinați în urma alunecării au creat un baraj natural , afectând cursul pârâului Azuga. Din această cauză, 25 de gospodării, aflat în imediata vecinătate, au fost inundate, fiind avariate partial sau total.