Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, susține că anul acesta sunt șanse mari să nu se facă nici o investiție în Ploiești!

1210

Primarul Adrian Dobre susține că există șanse mari ca anul acesta bugetul pentru investiții al Primăriei Ploiești să fie ZERO.

”Anul trecut, de la Guvern, am primit cotă defalcată din TVA pentru echilibrare ca să ne ducă la suma din 2017. Anul acesta nu vom mai avea așa ceva. Anul acesta, echilibrarea se va face de către Consiliul Județean, pe niște criterii pe care noi, personal, la nivel de AMR, la nivel de primar, nu le știm.

Ne întoarcem cu câțiva ani în urmă. Putem vorbi chiar de o rebaronizare a țării pentru că nu este normal.

Tot timpul se discută de autonomia autorităților publice locale, iar toate măsurile pe care noi le vedem de la Guvern sunt tocmai în a determina autoritățile publice locale și în special primăriile să fie la cheremul unor decizii sau voturi sentimental-emoționale din consiliile județene.

Din discuțiile pe care le-am avut cu mulți colegi, de investiții nu mai vorbește nimeni. Toată lumea își face calcule despre cum reușește să-și acopere doar cheltuielile de funcționare pe care le are.” – Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

Ca urmare a acestor politici, anul acesta am putea să nu mai avem investiții în Ploiești, exceptând proiectele pe care administrația locală încearcă să le finanțeze din fonduri europene.

Printre investițiile afectate s-ar putea afla reabilitări de blocuri, reabilitarea sistemului de iluminat public pe tronsoanele liniilor de tramvai 101 și 102, realizarea de terminale, dar și reabilitarea și modernizarea de școli și licee.

Cota din impozitul pe venit care va reveni bugetelor locale în legea bugetului pe 2019 va fi scăzută de la 60%, în prezent, la 45%-50%, diferența urmând să fie alocată pentru echilibrarea bugetelor locale prin intermediul Consiliilor Județene.