Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, împreună cu consilierii locali PNL + USR/PLUS organizează o ședință de consiliu local pentru majorarea tarifului la gigacalorie!

550

După ce săptămâna trecută am primit vestea că în urma ședinței AGA ADI Deșeuri, s-a votat creșterea cu 24% a tarifului pentru activitatea de colectare, transport și transfer a deșeurilor în Municipiul Ploiești, respectiv de la 13,22 lei pe lună, la 16,39 lei pe lună/ TVA inclus, acum, Andrei Volosevici împreună cu consilierii locali care dețin majoritate în CL – PNL + USR/PLUS, organizează o ședință marți, 20 iulie 2021, prin care vor majorarea tarifului la gigacalorie pentru utilizatorii casnici de la 375,26 lei/Gcal/tva inclus, la 431,47/Gcal/TVA inclus.

Municipalitatea a organizat chiar o consultare publică în care ploieștenii au fost întrebați dacă sunt de acord cu majorarea tarifului la gigicalorie, răspunsul acestora la unison fiind că NU! Dar se pare că aceasta a fost doar o formalitate….

De menționat este că prin HCL nr.97/04.2019 s-ar stabilit ca prețul maxim local al energiei termice facturate populației să fie de 186,97 lei/Gcal, exclusiv TVA ( 222,49 lei/gca/tva inclus) și acordarea subvenției pentru anii 2019-2022, diferența urmând să fie subvenționată din bugetul local.

Diferența de 175,61 lei/gcal/exclusiv tva – reprezintă subvenția care va fi asigurată de la bugetul local ( 208,98 lei/Gcal/TVA inclus). Acum rămâne de unde vor lua banii să suporte aceste diferențe…poate de la infrastructură, sau educație, sau sănătate….( că doar Ploieștiul „excelează” la aceste capitole…)

De asemenea, să nu uităm că de când s-a instalat nouă administrație PNL-USR/PLUS în frunte cu Andrei Volosevici, la Ploiești s-au mărit tarifele pentru iluminatul public și iluminatul ornamental ( Luxten Lighting), urmând majorarea prețului la gigacalorie ( Veolia) și pentru apă și canalizare ( ApaNova).

Concluzia este una singură….ploieștenii vor suporta din nou, din buzunarul lor, aceste majorări, iar admnistrația Volosevici împreună cu consilierii locali PNL-USR/PLUS probabil că se gândesc că ploieștenii vor uita până la următoarele alegeri….