Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, rămâne în arest preventiv

544

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, de la PNL, şi încă o inculpată din dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020 rămân în arest preventiv, alţi 14 inculpaţi urmând să stea în arest la domiciliu, a decis, Tribunalul Prahova.

În cazul altor 14 persoane, instanţa a admis contestaţiile formulate de aceştia faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti, care le prelungise arestul preventiv, şi a dispus măsura arestului la domiciliu. De asemenea, Tribunalul a prelungit măsura arestului la domiciliu faţă de încă o inculpată din această speţă.

Decizia instanţei este definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, în luna iunie, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul.