Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, împreună cu consilierii locali PNL + USR/PLUS vor să majoreaze tariful la gigacalorie!

977

Un trai mai scump pe zi ce trece în Ploiești!

Cum se poate asta? Păi cu girul administrației Volosevici și a majorității din consiliul local formată din alianța PSD – USR/PLUS!

Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a consiliului local al Municipiului Ploiești se află un proiect de hotărâre prin care se dorește majorarea tarifului gigacaloriei pentru utilizatorii casnici de la 375,26 lei/Gcal/tva inclus, la 431,47/Gcal/TVA inclus, o creștere substanțială, care va apăsa bugetul Municipiului Ploiești.

De când s-a instalat nouă administrație PNL-USR/PLUS în frunte cu Andrei Volosevici, la Ploiești s-au mărit tarifele pentru iluminatul public și iluminatul ornamental ( Luxten Lighting), iar acum, urmează majorarea prețului la gigacalorie ( Veolia) și pentru apă și canalizare ( ApaNova), De asemenea, să nu uităm că tot ei au majorat și gratuitate la transportul în comun pentru pensionarii din Ploiești cu venituri de până la 2.500 de lei/ lună.

Această solicitare vine din partea VEOLIA și reprezintă o majorare substanțială, o povară suplimentară asupra bugetului cetățeniilor Municipiului Ploiești, într-un context economic și social total nefavorabil.

Ploieștiul în acest moment este sub orice critică….cu drumuri pline de gropi, fără marcaje, fără piste de biciclete, fără locuri de parcare suficiente, cu locuri de joacă pentru copii distruse, cu tone de cabluri atârnând pe stâlpii de prin oraș, sufocat de gunoaie, fără o poliție locală care să vegheze la ordinea și disciplina publică, iar lista continuă fără oprire…, dar suntem campioni la majorări.

Acest proict va trece în următoare ședință de consiliu local de miercuri, obținând toate avizele necesare, inclusiv avizul favorabil ale Comisiei nr. 3 a Consiliului Local al Municipiului Ploiești – Utilităţi publice, calitatea vieţii şi protecţia mediului și Comisiei nr. 1 a Consiliului Local al Municipiului Ploiești – Comisia de buget finanţe, control, administrarea domeniului public şi privat, studii, strategii şi prognoze. comisiei de specialitate, singura care a votat împotrivă fiind Anca Agapie de la PRO România. De asemenea, reamintim că acum 2 luni de zile, primarul Volosevici a fost împuternicit de consilierii PNL-USR/PLUS să solicite  autorității de reglementare ( ANRE ) stabilirea unui tarif unic al gigacaloriei, de 431,47/Gcal/TVA inclus.

De menționat este că prin HCL nr.97/04.2019 s-ar stabilit ca prețul maxim local al energiei termice facturate populației să fie de 186,97 lei/Gcal, exclusiv TVA ( 222,49 lei/gca/tva inclus) și acordarea subvenției pentru anii 2019-2022.

Deci diferența de 175,61 lei/gcal/exclusiv tva – reprezintă subvenția care va fi asigurată de la bugetul local ( 208,98 lei/Gcal/TVA inclus). Acum rămâne de unde vor lua banii să suporte aceste diferențe…poate de la infrastructură, sau educație, sau sănătate….

Concluzia este una singură….ploieștenii vor suporta din nou, din buzunarul lor, aceste majorări, iar admnistrația Volosevici împreună cu consilierii locali PNL-USR/PLUS probabil că se gândesc că ploieștenii vor uita până la următoarele alegeri….