Primarul Andrei Volosevici, împreună cu consilierii locali PNL – USR-PLUS se pregătesc să majoreze tarifele la apa potabilă și canalizare în Ploiești. FOTO

362

Aleșii locali ploieșteni sunt chemați într-o ședință extraordinară a Consiliului Local luni, 13 septembrie, pentru a aproba creșterea prețurilor la apă și canalizare. Noile tarife pentru apă cresc de la 2.91 lei/m cub fără TVA, la 3,11 lei/m cub fără TVA, iar cele pentru canalizare cresc de la 1,26 lei/ m cub fără TVA, la 1,38 lei fără TVA.

Ședința este convocată de primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici și are toate avizele necesare din partea consilierilor PNL – USR/PLUS în comisiile de specialitate ale primăriei.

Proiectul de hotărâre vizează avizarea propunerii Apa Nova care furnizează servicii de apă și canalizare de ajustare a tarifelor, „conform formulei din contract” ce îi permit majorări anuale.

Reamintim că această majorare vine la numai o lună de jumătate de când aleșii locali PNL-USR-PLUS-ALDE au aprobat mărirea tarifului la gigacalorie pentru Veolia, de la 375 lei/Gcal/TVA inclus la 431,47 lei/Gcal/TVA inclus ( preț pe care ploieștenii îl vor plătii în totalitate, direct sau indirect).

Vă reamintim că, în același timp, administrația locală negociază cu Apa Nova prelungirea contractului pe o perioadă de 10 ani, care expiră în 2025.

Foto cu caracter ilustrativ