Primarul Adrian Dobre, preşedinte al PNL Ploieşti, a lansat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, un atac dur la adresa reprezentanţilor ALDE.

494

Liberalul a declarat că membri de partid din PNL sunt ameninţaţi cu pierderea locului de muncă sau, dimpotrivă, ademeniţi cu funcţii şi salarii mai mari în funcţii publice sau în cadrul societăţilor de stat. Potrivit lui Dobre, la originea presiunilor la care sunt supuşi membrii PNL sunt conducătorii ALDE Prahova, nominalizând-o direct pe Graţiela Gavrilescu.

“Astfel de practici sunt folosite şi de către ALDE şi vreau să-i aduc la cunoştinţă domnului Tăriceanu că Graţiela Gavrilescu pune presiune pe colegi din PNL. Se oferă posturi, salarii mai mari, poate exista şi alte favoruri, alt fel de presiune care se pune asupra lor.

Ajungem la situaţia de astăzi din Consiliul Local (n.r. – proiectele iniţiate de Dobre privind terenul pe care ar urma să fie construit noul spital municipal, respectiv creditul pentru investiţii au picat după ce consilierii PSD şi ALDE s-au abţinut la vot).

Nu cred că există om din Ploieşti care să înţeleagă de ce un consiliu local, şi aici mă refer la PSD-ALDE, nu votează un proiect vital pentru comunitate. De ce nu votează un proiect care ţine de construirea unui spital.

Nu este pentru prima dată când supun atenţiei Consiliului Local aceste 2 proiecte. Nu cred că există contraargumente în privinţa celor două proiecte. Nu mai e dezbatere, ci o tăcere care afectează viaţa cetăţenilor. La nivel de Ploieşti, nu mai putem merge mai departe cu astfel de lucruri.

Voi avea o campanie pentru susţinerea acestor proiecte şi voi condamna practici de tip ALDE susţinute de Tăriceanu şi Gavrilescu.

Aţi mai văzut cum unui consilier i se mai face sete şi pleacă de la vot. Există o presiune foarte mare asupra unor colegi”, a declarat Adrian Dobre.