Primăria Ploiești contractează 2 credite în valoare de 28 de milioane de lei

554

Consiliului Local al Municipiului Ploiești este convocat în ședință extraordinară de către primarul municipiului Ploiești Andrei Volosevici, în data de 13 septembrie 2021, principalele proiecte după ordinea de zi fiind desemnarea persoanelor care vor semna contractele de credit în valoare de 28 de milioane de lei și solicitarea companiei Apa Nova de majorare a tarifelor la apă potabilă și canalizare în Ploiești ( noile tarife pentru apă cresc de la 2.91 lei/m cub fără TVA, la 3,11 lei/m cub fără TVA, iar cele pentru canalizare cresc de la 1,26 lei/ m cub fără TVA, la 1,38 lei fără TVA ).

În ianuarie 2021, au fost aprobate de aproape toți consilierii locali aceste împrumuturi cu o singură excepție, a lui Bogdan Lupu de la PRO România ( el fiind singurul consilier local care a fost și împotriva majorării tarifului la gigacaloriei) , primarul Andrei Volosevici anunța că cele două împrumuturi sunt absolut importante în contextul în care este necesară co-finanțarea unor proiecte europene.

Cei 28 de milioane de lei sunt împărțiți în 2 credite: unul în valoare de 10 milioane de lei și a unui alt credit cu o valoare de 18 milioane de lei. Ambele credite au o durată de 13 ani, cu o perioadă de grație de trei ani.

Din creditul de 10 milioane urmează să fie asigurată cota care-i revine municipalităţii la mai multe proiecte depuse prin Programul Operaţional Regional, şi anume construirea unui terminal multimodal lângă Spitalul Judeţean, lărgirea la patru benzi a străzii Cantacuzino, în zona Podul Înalt, străpungerea între Gara de Vest şi Gara de Sud, achiziţia de troleibuze în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării şi regenerarea urbană a cartierului Pictor Rosenthal.

Celălalt credit, de 18 milioane, a fost solicitat pentru aşa-zise lucrări din fonduri proprii, lista de investiţii aferentă cuprinzând restaurarea faţadei şi acoperişului la Colegiul “I.L. Caragiale”, extinderea capacitpăţii căminului de bătrâni şi străpungerea străzii Laboratorului, până în Gheorghe Grigore Cantacuzino.