Primăria Municipiului Ploiești a achiziționat două sisteme profesionale de nebulizare  necesare pentru dezinfecția ambulanțelor după transportarea pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19.

Totodată, s-au achziționat și 4 litri de dezinfectant microfloră, urmând ca, în perioada următoare, municipalitatea să intre în posesia a încă 11 litri de dezinfectant de acest gen.  Cele două aparate de tip KOX Basic și dezinfectantul (NOCOLYSE) sunt în conformitate cu cerințele și recomandările Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile și au fost predate, astăzi, Serviciului de Ambulanță Județean Prahova.

Reamintim că, bunurile respective au fost achiziționate de municipalitatea ploieșteană și predate Serviciului de Ambulanță Județean Prahovaîn baza Hotărârii nr.6/ 13.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești. Valoarea acestei achiziții este de aproximativ 20.000 lei, inclusiv TVA.

Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Prahova a precizat că, cele două sisteme profesionale de nebulizare și dezinfectantul aferent, achiziționate de Primăria Municipiului Ploiești,vor fiutilizate pe lângă ambulanțe și la dezinfectarea autovehiculelor aflate în dotarea  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino”al județului Prahova,, SMURD Prahova și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova „Colonel Alexandru Enescu”.