Primăria Municipiului Ploiești vrea să întrebe ploieștenii dacă vor mărirea tarifului la gigacalorie într-o consultare publică

618

După ce ploieștenii s-au revoltat cu privire la creșterea tarifului la gigacalorie, proiect de hotărâre ce urma să intre în ședința ordinară de astăzi a consiliului local al Municipiului Ploiești, se pare că primarul Andrei Volosevici vrea să il amâne pentru ședința viitoare, iar până atunci, să organizeze o consultare publică în care să întrebe ploieștenii dacă sunt de acord cu majorarea tarifului la gigicalorie.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 30 iunie 2021 a consiliului local al Municipiului Ploiești se află un proiect de hotărâre prin care se dorește majorarea tarifului gigacaloriei pentru utilizatorii casnici de la 375,26 lei/Gcal/tva inclus, la 431,47/Gcal/TVA inclus, o creștere substanțială, care va apăsa bugetul Municipiului Ploiești.

De menționat este că prin HCL nr.97/04.2019 s-ar stabilit ca prețul maxim local al energiei termice facturate populației să fie de 186,97 lei/Gcal, exclusiv TVA ( 222,49 lei/gca/tva inclus) și acordarea subvenției pentru anii 2019-2022, diferența urmând să fie subvenționată din bugetul local.

Diferența de 175,61 lei/gcal/exclusiv tva – reprezintă subvenția care va fi asigurată de la bugetul local ( 208,98 lei/Gcal/TVA inclus). Acum rămâne de unde vor lua banii să suporte aceste diferențe…poate de la infrastructură, sau educație, sau sănătate….

Chiar și așa, se pare că ploieștenii tot nu vor scăpa de această majorare, această consultare fiind mai mult o formalitate…