Primăria municipiului Ploiești suplimentează măsurile luate în vederea limitării, pe cât posibil, a răspândirii coronavirusului, reiterând interesul și preocuparea municipalității privind securitatea cetățenilor din orașul nostru, în contextul pandemiei cu COVID19.

Astfel, urmare a constatării, în data de 19 martie 2020, a unor grupuri de tineri în zonele parcurilor din Ploiești, în ciuda recomandărilor și avertizărilor emise la nivel național, primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Ploiești care a adoptat vineri, 20 martie 2020, Hotărârea nr. 21, care  aprobă închiderea accesului în toate parcurile din municipiul Ploieşti, inclusiv Parcul Memorial „Constantin Stere”, începând cu data de 20.03.2020, pe perioada instituirii stării de urgenţă.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 17/ 19.03.2020, se aprobă, începând cu 23.03.2020, reducerea programului de transport public de călători în municipiul Ploieşti şi a activităţii SC Transport Călători Express SA Ploieşti cu minimum 25%, pe întreaga perioadă a  instituirii stării de urgenţă.

În ceea ce privește activitatea Societății de Gospodărire Urbană Ploiești s-a decis, prin Hotărârea nr. 19/19.03.2020, reducerea activităţii şi desfăşurarea acesteia cu personal redus, începând cu data de 23 martie, pe întreaga perioadă a  instituirii stării de urgenţă, după cum urmează:

  • Curăţenie în spaţiile verzi, golirea coşurilor de gunoi din parcuri, intervenţie pentru tăieri de arbori;
  • Asigurarea unor echipe de intervenţie la nivelul Serviciului Tehnic;
  • Asigurarea Serviciului de Pază pentru spaţiile aparţinând SGU;
  • Desfășurarea activității în cimitire, cu respectarea măsurilor igenico-sanitare.

S-a hotărât, totodată, ca  activitatea Clubului Sportiv Municipal Ploieşti să fie suspendată, pe întreaga perioadă a  instituirii stării de urgenţă, începând cu data de 23.03.2020, după cum se precizează în Hotărârea nr. 20/19.03.2020. Se va avea în vedere menţinerea  următoarele activităţi:

  • Asigurarea unor echipe de intervenţie pentru situaţii deosebite în clădirile administrate de CSM;
  • Asigurarea serviciului de pază pentru spaţiile aparţinând CSM.

Apelăm, din nou, și pe această cale, la calm și atitudine civică, astfel încât să putem depăși împreună, cu bine, această situație.