Primăria Municipiului Ploiești derulează astăzi, până la ora 17.00, lucrări de dezinfecție, în cartierul Nord din municipiului Ploiești, respectiv în zona Cameliei, de la Școala nr. 8 până la Complexul Mic, Găgeni-Polux-Castor.

În conformitate cu prevederile art. 6 din Ordonanța militară nr. 4/ 29.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, primarul Municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a dispus începerea acțiunilor de dezinfectare la nivelul blocurilor de locuințe din municipiu.

Municipalitatea va derula, periodic, prin operatorul S.C. Coral Impex S.R.L., acțiuni de dezinfectare la nivelul asociațiilor de proprietari, aflate pe raza municipiului Ploiești și roagă asociațiile de proprietari să asigure accesul în casa scării pentru a se executa serviciile respective în condiții optime, iar un reprezentant al blocului să confirme prestarea acestora.

Substanta utilizată în cadrul acestor lucrări  este pe bază de peroxid de hidrogen si este avizată de Ministerul Sănătății. Aceasta poate fi ușor iritantă asupra epidermei și ochilor astfel că, rugăm cetățenii să nu stea în aria de pulverizare a produselor.

După minim 1 oră de la terminarea tratamentului de dezinfecție, beneficiarii acestui serviciu au obligația de a aerisi spațiile care au fost supuse tratamentelor, timp de minim 1 oră.

Copiii, persoanele în vârstă sau bolnave, animalele și  în  special persoanele cu probleme respiratorii sau astmatice sunt rugate să circule numai după 2 ore de la efectuarea serviciului de  dezinfecție.

În cazul nerespectării recomandărilor, Primaria Municipiului Ploiești și S.C. Coral Impex S.R.L. vor fi absolvite de orice responsabilitate pentru eventualele incidente.