Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a semnat recent autorizația de construire aferentă primei investiții din Parcul Industrial Bărcănești (n.r. localitate unde, altădată, era un adevărat rai al serelor de flori și legume!) – Construire Hală Întreținere Auto, Clădire Birouri, Anexă Cabină Poartă, Spațiu Parcare, Garaj, Alei Carosabile și Pietonale, Platforme, Utilități și Împrejmuire Teren. Este un pas important făcut în dezvoltarea acestui parc industrial, deoarece investiția demarată recent aici poate antrena și alți antreprenori să dezvolte afaceri sustenabile în această locație.

Domeniul de activitate principal al acestei investiții este legat de sectorul auto, în special de întreținere și reparare autovehicule. Potrivit anunțului făcut de autorități, prin acest obiectiv de investiţie se înfiinţează câteva zeci de locuri de muncă, într-o primă fază, urmând ca pe parcurs să fie făcute noi angajări.

Parcul Industrial Bărcănești, component al Parcului Industrial Ploieşti, al cărui acţionar unic este Consiliul Judeţean Prahova are o suprafaţă totală de 89 de hectare. Pe lângă investiția prezentată, au mai fost semnate 6 contracte de cesiune, însumând ca suprafață aproximativ 7 hectare.

Locația din Bărcănești prezintă următoarele avantaje geo-economice: este situată la o distanță de 57 km față de capitala București (DN1A / E60 ); 38 km față de Aeroportul Internațional ,,Henri Coandă”; 4 km față de Municipiul Ploiești; 2 Km față de Autostrada A3; este racordată la utilități (alimentare cu apă, energie electrică, gaze).

Administraţia judeţeană are în vedere o dezvoltare armonioasă şi durabilă a judeţului, punând în prim plan cetăţenii Judeţului Prahova şi asigurarea unui cadru optim pentru realizarea investiţiilor. Acestea conduc implicit la creşterea calităţii vieţii şi la dezvoltarea infrastructurii rutiere, de servicii, socio-economice.

Ploiești Industrial Parc deține locații și în Mizil, Urlați și Ciorani.

Sursa foto: CJ Prahova