Preşedintele Transelectrica a fost revocat, după ce şi-a falsificat CV-ul

371

Președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost revocat din funcția de președinte al companiei și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, a anunţat preşedintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica, Mircea Coşea, la Digi24. Decizia de revocare a lui Caraşol a fost luată după ce Edupedu.ro a dezvăluit că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a precizat însă că directorul Transelectrica „a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

„A fost revocat. Imediat ce știrea aceea a apărut, am convocat o ședință de urgență a CS. Dl Carașol a venit cu diplomele în original, noi le-am văzut, nu putem noi să știm dacă sunt adevărate. Dânsul nu a venit cu o dovadă de la Politehnica că sunt adevărate, dansul a disparut de altfel. Astăzi am convocat din nou o ședinţa, pentru că riscam niște efecte economice negative. Am hotărât revocarea în absența dânsului. Este revocat din funcția de presedinte al grupului managerial si am numit un alt membru in loc, pe Claudia Nastase”, a declarat Mircea Coşea.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica îi ceruse preşedintelui directoratului, Marius Caraşol, diplomele de studii în original, urmând să dispună măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale, în urma informaţiilor din presă că şi-ar fi falsificat CV-ul.

„Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate şi responsabilitate aceasta problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel naţional şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă.