Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl critică pe Klaus Iohannis : Nu pot să nu mă întreb din nou și din nou, și din nou: oare până unde merg tupeul și aroganța acestui om?

476

Călin Popescu Tăriceanu, lansează o serie de afirmații, la sfârșitul conducerii Consiliului UE de către România, la adresa șeful statului, Klaus Iohannis :

” Guvernul României a reușit să asigure o conducere excelentă a Consiliului UE în cele șase luni ale acestui an, fiind închise, cum se știe, un număr record de dosare. Am realizat asta în ciuda ”proptelelor” puse de președinte, cel care trăgea în noiembrie marele semnal de alarmă că ”România nu e pregătită să asigure președinția Consiliului UE, iar lucrurile au luat-o razna”. Mai mult, el cerea imperios ”înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti”, cu referire la cabinetul Dăncilă. Vă dați seama cum am fi fost dacă l-am fi ascultat?

Acum, am fi tentați să spunem că dl. Klaus Werner Iohannis și-a recunoscut eroarea și e mândru de realizările ”accidentului democrației” atunci când spune la Bruxelles ”echipa română a reuşit ceva neaşteptat, de aceea am spus că preşedinţia română a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi”.

Nu vă lăsați induși în eroare! Țineți cont de următoarele:

1) Dl Klaus Werner Iohannis nu suflă o vorbă despre vreun merit al Guvernului, lăsând impresia că succesul i se datorează. E frumos să te dai cocoș cu munca altora, nu-i așa?

2) Declarația face parte strict din campania domniei sale de autopromovare pentru șefia Consiliului European și trebuie luată ca atare.

Nu pot să nu mă întreb din nou și din nou, și din nou: oare până unde merg tupeul și aroganța acestui om?” a declara Călin Popescu Tăriceanu