Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, vine cu precizări ( foto – documente) în scandalul creșterii prețului energiei termice din Ploiești

844

„Având în vedere apariția în spațiul #public a unor ???????ț?? ???? ?? ????????? ??????ăț?? privind contractul de furnizare a energiei termice în municipiul ?????ș??, vin cu precizări în acest sens.

În primul rând, s-a vehiculat ideea că nu s-ar fi primit notificări privind o posibilă întrerupere a alimentării cu ??????? ??????ă din partea operatorului, lucru care este complet eronat.

1. Veolia Energie Prahova a somat Primăria Ploiești și Consiliul Judetean Prahova încă din luna septembrie a anului 2018 în legătură cu posibilitatea întreruperii furnizării energiei termice. La data de ?? ?????????? 2018, Veolia Energie Prahova a transmis o notificare în care se arată că Veolia Energie Prahova este îndreptățită să notifice Concedentului încetarea contractului de Concesiune. Cu toate acestea – se preciza în notificarea din luna septembrie 2018 – pentru a nu afecta locuitorii municipiului Ploiești, în beneficiul cărora este furnizat serviciul public, Veolia Energie Prahova înțelege să asigure furnizarea serviciului public și în perioada sezonului de încălzire 2018-2019.

2. De asemenea, o altă adresă transmisă de Veolia Energie Prahova în luna octombrie a anului trecut, arată că neajustarea tarifului – în condițiile unei creșteri a prețului gazelor naturale cu ??% din anul ????, când a avut loc ?????? ???????? a prețului ????????????, arată că în lipsa susținerii financiare Veolia Energie Prahova se poate regăsi în orice moment în situația de a nu mai putea asigura furnizarea serviciului.

3. Avizarea creșterii prețului ???????????? de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei implică ajustarea la nivelul Consiliului Local Ploiești a tarifului, în caz contrar, Veolia Energie Prahova are dreptul de a chema în instanță Primăria Ploiești, acest lucru însemnând câștigarea unui eventual proces și, implicit, o recuperare a fondurilor care ar trebui să provină din creșterea tarifului.

4. Elaborarea documentației pentru organizarea licitației este ???????? în ??????ț?? Primăriei #Ploiești. Caietul de sarcini și demararea tuturor procedurilor pentru încheierea unui alt contract de producere și furnizare a energiei termice sunt atribuțiile serviciilor specializate ale municipalității ploieștene.

Având în vedere ????? ???????, ??????? ?????? primăriei ?????ș?? să își ????? ????????????????? față de cei ???.??? ?? ??????????? ?? ?????????? ?????? ?? ?????? din Ploiești pentru ??????????? acestui sistem în ?????????????? ???.

????????? ????ț??? ??????? își arată disponibilitatea de a transmite ?? ????? ??????? către municipalitatea ploieșteană ???????? ?? ??????ț?? ? ???????? ??????? ?? ?? ?????. ” a declarat Bogdan Toader.