Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, vine cu precizări ( foto – documente) în scandalul creșterii prețului energiei termice din Ploiești

360

“Având în vedere apariția în spațiul #public a unor 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮ț𝗶𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗻𝘂 𝗰𝗼𝗿𝗲𝘀𝗽𝘂𝗻𝗱 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘁ăț𝗶𝗶 privind contractul de furnizare a energiei termice în municipiul 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲ș𝘁𝗶, vin cu precizări în acest sens.

În primul rând, s-a vehiculat ideea că nu s-ar fi primit notificări privind o posibilă întrerupere a alimentării cu 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗰ă din partea operatorului, lucru care este complet eronat.

1. Veolia Energie Prahova a somat Primăria Ploiești și Consiliul Judetean Prahova încă din luna septembrie a anului 2018 în legătură cu posibilitatea întreruperii furnizării energiei termice. La data de 𝟭𝟰 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 2018, Veolia Energie Prahova a transmis o notificare în care se arată că Veolia Energie Prahova este îndreptățită să notifice Concedentului încetarea contractului de Concesiune. Cu toate acestea – se preciza în notificarea din luna septembrie 2018 – pentru a nu afecta locuitorii municipiului Ploiești, în beneficiul cărora este furnizat serviciul public, Veolia Energie Prahova înțelege să asigure furnizarea serviciului public și în perioada sezonului de încălzire 2018-2019.

2. De asemenea, o altă adresă transmisă de Veolia Energie Prahova în luna octombrie a anului trecut, arată că neajustarea tarifului – în condițiile unei creșteri a prețului gazelor naturale cu 𝟯𝟬% din anul 𝟮𝟬𝟭𝟭, când a avut loc 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗮𝗿𝗲 a prețului 𝗚𝗶𝗴𝗮𝗰𝗮𝗹𝗼𝗿𝗶𝗲𝗶, arată că în lipsa susținerii financiare Veolia Energie Prahova se poate regăsi în orice moment în situația de a nu mai putea asigura furnizarea serviciului.

3. Avizarea creșterii prețului 𝗚𝗶𝗴𝗮𝗰𝗮𝗹𝗼𝗿𝗶𝗲𝗶 de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei implică ajustarea la nivelul Consiliului Local Ploiești a tarifului, în caz contrar, Veolia Energie Prahova are dreptul de a chema în instanță Primăria Ploiești, acest lucru însemnând câștigarea unui eventual proces și, implicit, o recuperare a fondurilor care ar trebui să provină din creșterea tarifului.

4. Elaborarea documentației pentru organizarea licitației este 𝗲𝘅𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 în 𝗮𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂ț𝗶𝗮 Primăriei #Ploiești. Caietul de sarcini și demararea tuturor procedurilor pentru încheierea unui alt contract de producere și furnizare a energiei termice sunt atribuțiile serviciilor specializate ale municipalității ploieștene.

Având în vedere 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲𝗮, 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 primăriei 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲ș𝘁𝗶 să își 𝗮𝘀𝘂𝗺𝗲 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 față de cei 𝟭𝟮𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗿𝗶 𝗮𝗶 𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗱𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗲 din Ploiești pentru 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 acestui sistem în 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗹𝘂𝗶.

𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗷𝘂𝗱𝗲ț𝗲𝗮𝗻 𝗣𝗿𝗮𝗵𝗼𝘃𝗮 își arată disponibilitatea de a transmite 𝗰𝘂 𝘁𝗶𝘁𝗹𝘂 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁 către municipalitatea ploieșteană 𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰ț𝗶𝗲 𝗮 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗶 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗰𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗕𝗿𝗮𝘇𝗶. ” a declarat Bogdan Toader.