Premieră în administrația locală: Consilierii locali ploieșteni convoacă o ședință în locul lui Andrei Volosevici! Tema? Cedarea unor terenuri către CJ Prahova în vederea construirii unui nou spital

916

Ruptură evidentă între consiliul local și primarul Andrei Volosevici!

Aproape toți consilierii locali, de la toate partidele politice, au semnat/inițiat un proiect de hotărâre privind cedarea către Consiliul Judeţean Prahova a unor terenuri ale SGU de pe strada Găgeni nr.102, în vederea construirii unui nou spital judeţean, spații verzi și spații pentru terapie ocupațională, dar și locuințe pentru medici. În prezent, pe terenul respectiv se află pepiniera SGU Ploiești, care va fi mutată pe chelutaiala CJ Prahova într-o locație nouă.

Premiera constă în faptul că această ședință este convocată de consilierii locali și nu de primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, așa cum se procedează de obicei, acesta evitând să îl pună în dezbatere, probabil dintr-o luptă politică între acesta și președintele Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu, care solicitase terenurile în luna iulie, având și o sursă de finanțare. Deși amândoi sunt liberali, se pare că Andrei Volosevici nu vrea ca lui Iulian Dumitrescu să îi iasă acest proiect, deși este în interesul tuturor ploieștenilor/prahovenilor, lucru care consilierii locali ploieșteni, indiferent de culoarea politică l-au înțeles și își doresc realizarea lui.

Consilierii locali PRO România, PSD, Prahova în Acțiune, ALDE, PNL și parțial USR au înteles importanța acestui proiect și au semnat, dar există și 3 consilieri (de la USR PLUS), care nu au semnat/inițiat acest proiect, respectiv viceprimărița Ploieștiului, Magdalena Trofin, cel mai tânăr consilier local Mihai Tonsciuc și Popa Anca. Aceștia cumva au uitat că au fost aleși de ploieșteni să le reprezinte interesele? Specificăm că salariul lunar al doamnei viceprimar ( conform art 33 din legea 153/2017), este de 16.640 lei/brut, respectiv aproximativ 10.000 lei net, aceasta neremarcându-se cu nici un proiect benefic pentru ploieșteni până în prezent.

După adoptarea proiectului de către Consiliul Local Ploiești, Consiliul Județean Prahova va demara un studiu de fezabilitate în regim de urgență pentru a include investiția în Planul Național de Redresare și Reziliență și, implicit, să obțină finanțarea necesară.