Povestea unui salvator prahovean, erou la numai 27 de ani

532

Sacrificiu, motivație şi determinare…. cu fiecare zi ce trece..#

Lt. Radu NICOLAE este locțiitor comandant în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Ploiești, are 27 de ani și reprezintă astăzi toți salvatorii anonimi. Acei eroi, îmbrăcaţi în uniforme, cu feţele negre de funingine, despre care nu ştii mai nimic, dar atunci când îi ai în preajmă te simţi în deplină siguranţă. 

Salvatorul a absolvit Facultatea de Pompieri și face parte din familia pompierilor militari de 5 ani.

Optimismul și calmul sunt amuletele norocoase ale salvatorului. Atitudinea pompierului are un impact emoțional puternic asupra celui aflat în dificultate, însă atunci când „citești” speranță în ochii celui care riscă totul ca să te salveze, ziua de mâine pare tot mai tangibilă. 


Radu crede cu toată ființa lui în ceea ce face și ridică gesturile simple și de compasiune față de ceilalți la rang de meserie, fără să pregete o clipă. Este motivat de dorința de a-și ajuta semenii aflați la nevoie și este conștient ca secundele fac diferența între viața și moarte. 
Măiestria a demonstrat-o pe timpul misiunilor de mare dificultate la care a participat, evenimente care și-au pus amprenta asupra lui și l-au definit ca un om care crede în reușita acțiunilor de salvare.


Pompierul a participat la peste 100 de intervenții și misiuni de mare amploare, dovada fiind incendiile repetate izbucnite la o rafinărie din municipiul Ploiești, incendiul de la depozitul din strada Mimiului, incendiul de la serviciul auto de la Puchenii Mari, inundațiile din localitatea Bărcănești și foarte multe accidente rutiere cu victime multiple.
Își aduce aminte de povestea de la Șirna, în urma căreia o familie cu 7 copii a rămas sub cerul liber, fără nici un ajutor și sprijin. Copiii erau desculți iar toată agoniseala părinților se năruise într-o clipă.

Este animat permanent de dorința de a fi acolo unde este nevoie de el, convins fiind că motivația profesională oferită de viețile salvate zi de zi reprezintă o „medalie” și totodată o motivație în vocația pe care a ales-o.
Atunci când nu este la muncă încearcă să se relaxeze prin cultivarea pasiunilor și a activităților recreative, cum ar plimbările în natură, gătitul și îngrijirea plantelor.