Preşedintele Pro România, Victor Ponta, i-a solicitat, premierului Ludovic Orban să demisioneze din funcţie, susţinând că soluţia este un Guvern de uniune naţională condus de Raed Arafat.

„Haide Orbane – haide Ludovicule – hai că poţi şi tu! Demisia – acum! Avem nevoie de un guvern de Uniune Naţională condus de Raed Arafat – cu miniştri profesionişti şi curajoşi! Acum”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

El a menţionat că în luna februarie era nevoie de un Guvern care să ia măsuri de pregătire pentru epidemie, iar „Ludovic Orban a orchestrat căderea Guvernului ca să facă alegeri anticipate”.

„În martie aveam nevoie de un Guvern stabil – Florin Cîţu şi Guvernul PNL au fugit din Parlament. La Spitalul Judeţean Suceava aveam nevoie de echipamente de protecţie pentru personalul medical – preşedintele CJ şi al PNL Suceava Gheorghe Flutur s-a ocupat de fântâna arteziană şi luminiţe de Paşte. Toate spitalele din ţară au nevoie de echipamente şi medicamente şi ministrul Sănătăţii Costache îşi dă demisia. Am spus de mult timp că această grupare Orban PNL este la fel de periculoasă pentru România ca şi epidemia de coronavirus!”, a arătat Ponta.

„Soluţia imediată este înlocuirea acestui Guvern PNL Orban – cu un Guvern de Uniune Naţională condus de Raed Arafat şi format din miniştri profesionişti şi curajoşi! Acum”, a subliniat preşedintele Pro România.

Reacţia lui Victor Ponta vine după ce Victor Costache, mininistrul Sănătăţii, şi-a dat demisia în plină epidemie de coronavirus.