Pompierii prahoveni au mai gasit alți 2 copii surprinși de viitură, o fetiță de nouă luni și un băiețelul în vârstă de șase ani, decedați.

551

În ultimele 48 de ore pompierii prahoveni au intervenit pentru evacuarea apei din 15 locații, respectiv Berceni, Valea Călugărească, Gherghița, Râfov, Albești Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Gornet Cricov, Lapoș, Urlați, Mizil, Sinaia, Ploiești, Ceptura și Bălțești fiind afectate 201 locuințe și 132 gospodării.

O viitură a surprins ieri cinci persoane, respectiv mama și cei patru copii, la câțiva metri de locuința lor. Mama a fost salvată de un localnic, iar copiii din păcate au fost surprinși de viitură.

Pompierii au recuperat ieri o fetiță de trei ani, aflată în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, copilul nu a supraviețuit. Astăzi au fost găsiți alți doi copii decedați. Este vorba de o fetiță de nouă luni și de un băiețelul în vârstă de șase ani. Ambii, din nefericire, prezentau semne incompatibile cu viața. 50 de pompieri militari încearcă să-l găsească acum și pe cel de-al patrulea copil al familiei.

În urma ploilor torențiale, debitul râului Cricovul Sărat a crescut ieșind din albia proprie și provocând însemnate pagube materiale pe teritoriul localității Apostolache. Au fost deteriorate două podețe.

În punctul Petrulești 7 gospodării cu 16 persoane sunt izolate, în această zonă fiind imposibil accesul atât pietonal cât și auto. Cel de-al doilea podeț se află în punctul Vlad, unde 3 gospodării cu 6 persoane sunt izolate.

Accesul către această zonă este asigurat doar pietonal, cu mare dificultate. În satul Buzota, 8 persoane au fost evacuate, fiind adăpostite cu caracter temporar la Mănăstirea Apostolache.

Trei cisterne a câte 5000 l vor transporta apă potabilă pentru mai multe gospodării din comuna Lapoș.
Până în acest moment, la nivelul județului Prahova un număr de 1143 de consumatori din localitățile Lapoș și Valea Călugărească sunt nealimentați cu energie electrică.

Preventiv, la nivelul județului au fost transmise mesaje de avertizare și măsuri de protecție pentru populație, prin intermediul sistemului Ro-A