Polițiștii au ridicat 2,5 tone de materiale pirotehnice de la o societate din Ploiești

472

Polițiștii din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite că ar depozita și comercializa ilegal, către publicul larg, articole pirotehnice din categoriile de pericol permise exclusiv pirotehnicienilor.

Astfel, la data de 11 decembrie a.c., au prins în flagrant, două persoane, în incinta unei societăți din București, care ar fi încercat să încarce articole pirotehnice dintr-un container, într-o autoutilitară.

De asemenea, a fost identificat în Ploiești reprezentantul societății comerciale autorizate, care nu a putut prezenta documente de proveniență pentru aproximativ 2,5 tone articolele pirotehnice, în valoare de aproximativ 80.000 de lei.

Întreaga cantitate a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive, efectuată fără drept privind regimul materiilor explozive.