Trei cetățeni au fost prinși furând apă de la rețeaua publică a Municipiului Ploiești

381

Marți, 13 iulie 2021, în jurul orelor 14:00, polițiștii locali au fost sesizați de către reprezentanți ai societății Apa Nova Ploiești, cu privire la faptul că pe strada Ghighiului, în zona Hipodrom, o autocisternă este conectată la un hidrant, fiind alimentată, în mod ilegal, din rețeaua publică de apă a municipiului.

În locația indicată s-a deplasat de urgență un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică, precum și polițiștii locali din structura de Intervenție Rapidă care, în urma verificării zonei, au depistat un autocamion marca Iveco ce transporta o benă metalică dotată cu sisteme de racordare la rețeaua de apă.

Polițiștii locali au procedat la legitimarea persoanelor aflate în cabina autocamionului, care au fost identificate ca fiind numiții C.G., în vârstă de 58 de ani, C.V., de 37 ani și D.G., 43 de ani, angajați ai unei societăți comerciale din județul Vâlcea.

Cele trei persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 1000 lei fiecare, pentru ”colectarea în cisterne particulare a apei potabile de la sursele publice”, faptă prevăzută de art. 8.1. pct. 22 din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești, precum și constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții.

S-a solicitat prezența la fața locului a polițiștilor din cadrul Secției nr. 4 Ploiești, care au preluat persoanele în cauză pentru continuarea cercetărilor.