Politica prahoveană la începutul lui 2019

1125

#2019

La politică și la fotbal se pricepe toată lumea, iar prahovenii nu au făcut excepție niciodată. Iată cum arată poltica locală din perspectiva noastră:

PSD Prahova este, încă, cea mai importantă forța politică locală. Condusă teoretic de Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, organizația județeană a acestui partid este dominată fără doar și poate de familia Cosma. Nimeni nu suflă în front în fața familiei, iar eventualele accese/abcese de independență sunt fie regizate – “să mai aflăm ce zice lumea” – fie tamponate din fașă. Una dintre victime pare a fi fostul primar al Bușteniului, Emanuel Savin, care, deși e cumătru cu Liviu Dragnea, este marginalizat de fiecare dată. Radu Oprea, ministrul Mediului de Afaceri, este una din cărțile câștigătoare ale organizației, asta cu condiția să nu fie “sufocat” de “interesele” conjuncturale. În ceea ce privește organizația Ploiești a PSD, viceprimarul Ganea – nominalizat ca și candidat la primăria Ploiești – este încă departe de a se impune în fața găștilor aflate sub influența unor foști sau actuali (o să revenim altădată).

Deși nu pare, ALDE se bate pentru a deveni cea de a doua forță politică a județului. Condusă cu mână forte de tandemul Gavrilescu/Pințoiu, organizația județeană a reușit să se impună cu lejeritate în disputa cu aliații de la PSD. Cea mai notorie victorie a fost preluarea conducerii Conpet prin intermediul consilierului Toma Pințoiu. Aici sunt cele mai bine plătite posturi și cele mai înfloritoare afaceri. La umbra Conpetului crește și viitorul candidat al partidului la Primăria Ploiesti, Andrei Volosevici (fostul primar), angajat în cabinetul lui Pințoiu. În rest, ALDE reușeste să-și facă întărească organizațiile și să se transforme în locomotiva lui Tăriceanu din teritoriu. Singura problemă rămâne cea a poluării, unde Gavrilescu n-a făcut nimic (interesele…) și aici o să fie si atacata de …colegii de alianță.

La PNL e ca la PNL. Iulian Dumitrescu luptă, dar la București și nu cu PSD, ci cu președintele partidului Ludovic Orban. În război, este angrenat cu ficat cu tot (șic!!! – prietenii știu de ce) și deputatul George Ionescu, evident, de partea lui Orban. Adrian Dobre, primarul în funcție al Ploieștiului, are propria politică – necunoscută membrilor PNL. Singura figură politică încercată a partidului, Roberta Anastase, tace și așteaptă. Prișca, Prișca e de la Arad…

USR se vede doar pe facebook, prin București și prin Parlament atunci când se maimuțărește. Pe plan local, așteaptă în continuare să primescă vot și like de la navetiștii de București…

Ai lui Ponta sunt în așteptare, probabil nu vor să-l supere prea tare pe Cosma.

Despre Plus, nimic…

Mai sunt și alții. Cei mai buni și noi, zic ei, sunt cei ai fostului deputat Apostolache. Și mai sunt și vor mai fi…

Un an cu alegeri bune!!!

PhON