Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, s-a întâlnit cu o delegație condusă de Christophe Dridi, Directorul Groupe Renault Romania, pentru a analiza calendarul de livrare și a prezenta noile modele de autospeciale care vor intra în dotarea Poliției Române, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI) într-un comunicat.

Poliția Română a semnat contractul cu Automobile Dacia pentru 6.744 de automobile Logan, Duster și Dokker, destinate activităților poliției.

Ministerul Afacerilor Interne va plăti 483 de milioane de lei pentru cele 6.744 de automobile produse de Dacia la Mioveni, dar și două exemplare Dokker produse în Maroc. Este vorba despre 3.360 berline Logan și 3.382 SUV-uri Duster, care vor fi livrate treptat de compania deținută de Renault Group.

Fondurile cu care vor fi achitate mașinile provin atât din bugetul MAI, cât și din fondurile de rezervă ale Guvernului.

Prețul mediu al mașinilor cumpărate este de 14.770 euro pe bucată.

„Pentru Poliția Română este esențial să creștem gradul de dotare cu mijloace de mobilitate, până la cel mai îndepărtat post de poliție din țară, întrucât știm foarte bine că reducerea timpilor de intervenție operativă salvează vieți. Dorința noastră este de a proteja angajații Ministerului Afacerilor Interne în timpul misiunilor și de avea în dotare autovehicule noi și performante produse în România, pentru toate intervențiile noastre” a declarat ministrul afacerilor interne, Marcel Vela.

Astfel, autospecialele sunt pregătite pentru a răspunde cerințelor operative ale Poliției Române.

Toate autovehiculele care vor fi achiziționate sunt dotate cu sisteme acustice și vizuale, dar și alte dispozitive specifice.