PNL și USR–PLUS iubire din interes în Prahova

806

PNL, partidul care guvernează fără să fi câștigat alegerile, se vede pus în situația de a pierde procentele din sondaje care l-au facut sa initieze motiunea de cenzura care i-a propulsat “la butoane”. Iulian Dumitrescu, se pare că face orice să câștige acest joc politic.

Atât Câmpina, cât și Mizil au cedat din dorința lui Iulian Dumitrescu de a ajunge președintele Consiliului Județean Prahova. Mai mult, PNL-ul care vroia sa obțină mai multe mandate, acum sunt în situația de a ceda mandate. Și un lucru curios este faptul ca reprezentanții USR PLUS pana acum nu demult, îl criticau constant pe Iulian Dumitrescu, iar acum, surpriză, s-au înțeles între ei.

Desi se vorbeste de foarte mult timp de “unitatea dreptei” acest lucru nu s-a realizat la momentul respectiv deoarece interesele de partid au prevalat ca dovada USR-PLUS nu are nici un membru in guvern.

Dupa nici un an de guvernare, PNL se vede obligat sa se alieze cu USR-PLUS pentru a supravietui erodarii de imagine si popularitate provocate de guvernare.Efectele acestei aliante la nivel local nu s-au lasat asteptate:

La Campina, primarul in functie Horia Tiseanu a fost inlaturat pentru a face loc unui ilustru necunoscut, Catalin Florescu de la USR-PLUS.

Retragerea candidaturii lui Tiseanu de la Primaria Campina a creat numeroase nemultumiri in interiorul organizatiei locale a PNL, care se vede astfel vaduvita de omul care le-ar fi putut asigura o prezenta consistenta in Consiliul Local.

In plus, conform intelegerii realizate la nivelul judetului Prahova, PNL va merge la Consiliul Local Campina pe liste proprii, iar la Consiliul Judetean pe liste comune, unde paritatea va fi de 1:1. Intelegerea este in mod evident o cedare in fata USR-PLUS si pune PNL in inferioritate la nivelul orasului Campina.


Dupa desemnarea sa ca si candidat unic al dreptei la Campina, Catalin Florescu declara:Se pare ca entuziasmul si vizunea politica asumata l-au facut pe domnul Florescu sa uite faptul ca a fost desemnat candidat unic intr-un oras condus de un membru PNL.

La Mizil, PNL a renuntat la candidatul propriu in favoarea USR-PLUS. Urmare acestei situatii, Domnul Silviu Negraru, ales in 2016 pe listele PNL, a demisionat din acest partid si va candida pe 27 septembrie din partea PSD.

La Ploiești, lucrurile sunt un pic mai complicate deoarece USR-PLUS refuza sa sustina candidatura PNL-istului lui Andrei Volosevici deoarece acesta ar avea ceva probleme cu justitia (un pic penal).

In concluzie, se pare deviza aliantei recent constituite poate fi “Adio PSD după ce scăpăm de primarii PNL”.