PNL Prahova declară : „Doi infractori prinși la furat, Dragnea și Vâlcov, au construit un buget de stat mincinos, prin care vor să jefuiască banii comunităților locale și să crească taxele și impozitele cu mâna primarilor”

524

Într-o postare pe pagina de socializare a PNL Prahova, aceștia au postat următoare declarație :

„Doi infractori prinși la furat, Dragnea și Vâlcov, au construit un buget de stat mincinos, prin care vor să jefuiască banii comunităților locale și să crească taxele și impozitele cu mâna primarilor.

• Bugetul din acest an de 77 miliarde lei pentru autoritățile locale este cea mai mică alocare din PIB pentru comunitățile locale de când PSD este la guvernare, din 2012 până astăzi.

• Ponderea în PIB a bugetelor locale în 2019 este de 7,5%, mai mică chiar decât în 2018, când a fost de 7,6%, și mai mică decât în 2017, când era 8,7% și la fel de mică față de toți anii trecuți de când PSD e la guvernare până în 2012 când autoritățile locale primeau 9,1% din PIB.

• Dragnea și Vâlcov i-au mințit cu nesimțire pe primari, anunțând o creștere falsă a bugetelor locale cu 3,5 miliarde de lei pe hârtie. În același timp, au tăiat sumele din TVA de la 15,3 miliarde de lei primite anul trecul la 13,4 miliarde lei în acest an și au transferat la autoritățile locale cheltuielile cu asistența socială de peste 6,3 miliarde lei care erau finanțate de la bugetul de stat.

• Oricum ai calcula, doar în mintea unor infractori condamnați pentru furt poți să acoperi o cheltuială în plus de peste 6,3 miliarde lei lei cu o creștere a bugetului de 3,5 miliarde lei. Practic, primăriile vor pierde prin această manevră peste 4,5 miliarde de lei în 2019 pentru că cheltuielile cu asistența socială au crescut cu aproape 50% anul trecut și vor continua să crească și în acest an ca urmare a majorării salariului minim.

• Dragnea și Vâlcov își bat joc de primari și de comunitățile lor pentru că banii de la bugetele locale nu sunt ai primarilor, sunt banii cetățenilor pentru servicii publice de calitate și proiecte de investiții locale esențiale.

• Prin astfel de scamatorii și manevre bugetare ticăloase, guvernul PSD – ALDE, condus de infractorii Dragnea și Vâlcov, pedepsește administrațiile locale performante care nu vor mai avea bani pentru investiții și mai ales acele administrații care au știut să atragă fonduri europene în comunitățile lor, adică administrațiile liberale din țară care nu vor mai avea bani pentru co-finanțarea proiectelor europene.

• Însă, în final, tot cetățenii vor avea de suferit pentru că nu vor mai beneficia de servicii publice locale iar calitatea vieții în comunitățile lor se va degrada cu fiecare zi în care PSD și ALDE este la guvernare.”