PNL acuză PSD că pregătește un tun de miliarde de euro

392

După ce premierul Viorica Dăncilă, prezentă la Ploiești, a declarat că autostrada Comarnic – Brașov nu se va construi în parteneriat public-privat și se va introduce în prima ședință a CSAT pentru a se declara de importanță națională, PNL această declarație este asociată unui tun de miliarde de euro marca PSD :

„Telenovela autostrăzii Comarnic – Brașov continuă. Noul episod este horror și în distribuție o are ca principal personaj pe gospodina rătăcită la Palatul Victoria. Ultima întâmplare este anunțul făcut de Vasilica Viorica despre faptul că nu se mai face pe PPP ci va fi declarată de importanță strategică și va fi finanțată cu bani de la bugetul de stat, urmând a fi construită tot de consorțiul chinezo-turc, scos din joben pentru PPP.

Mai precis, ce ne spune premierul? Că a modificat legea privind parteneriatul public-privat pentru ca să nu mai fie necesară realizarea unei proceduri competitive pentru selectarea constructorului. Atribuim cui vor „mușchii noștri” contractul de PPP. După care decide că nu mai trebuie să vină consorțiul scos din burtă cu banii necesari pentru construcția tronsonului de autostradă (așa cum prevede un contract de PPP, în care finanțarea lucrărilor este asigurată de constructor), ci îl finanțează de la buget, din taxele și impozitele plătite de români.

Nu știm cine i-a scris replicile lui Vasilica Viorica, dar parcă tot Dragnea este scenarist. Pentru că treaba asta este „curat murdară” și cu puternic iz penal.

Doamna candidat, dupa ce că nu ați fost în stare să construiți o autostradă „CAP-COADĂ”, acum vreți să dați și un tun, probabil pentru finanțarea campaniei prezidențiale!

Opriți-vă înainte de a fi prea târziu! Altfel, riscați să îi țineți companie șefului de care v-ați lepădat prea ușor. În caz că nu v-a spus nimeni din PSD, vă spunem noi, dacă vreți să construiți orice tronson de autostradă cu bani de la buget, sunteți obligată de lege să faceți licitație.” au declarat reprezentanții PNL