PNL a pregătit guvernul de tranziţie cerut de Klaus Iohannis. Rareş Bogdan: Partidul e pregatit să guverneze

476

PNL este pregătit să guverneze, are un premier desemnat și miniștrii spune Rareș Bogdan. Liderul europarlamentarilor a declarat la România TV că lista cu opțiunile pentru portofoliile de miniștri este gata însă numele vor fi făcute publice doar dacă moțiunea de cenzură va trece.

„PNL e pregatit să guverneze. În momentul în care va intra la guvernare va pune in aplicare toate măsurile pe care deja le avem stabilite. Avem deja oameni pregătiţi pentru fiecare minister. Nu vă spun nici un nume. Lucrurile sunt clare. Am văzut speculatia cu Robert. Am să vă spun un lucru. Este un coleg de-al nostru extrem de bun, secretarul general al partidului poate ocupa mai multe functii, dar nu există astăzi o echipă anunţată de PNL pentru a ocupa pozitia de premier, exista 2 -3 oameni pregatiti pentru fiecare minister. Exista opţiunea 1,2,3.”, a explicat Rareş Bogdan la România TV

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că Ludovic Orban este în cărţi pentru funcţia de premier. „Este opţiunea asumată de PNL prin vot”.

„Sunt multi oameni buni. O sa va facă o surpriza plăcută acest guvern, nu vreu să inaintez niciun nume. Aceasta este conventia facuta de noi. Sunt la mine în telefon toti, pe notițe, dar nu voi anunta nume, este dorinta colegilor mei”, a completat Rareş Bogdan. 

„Acum începe greul, fiindcă noi trebuie să resetăm, să reconstruim împreună România şi sunt dispus să conduc această muncă. Nu va fi uşor deloc, dar, dacă ar fi fost prea uşor, poate nici nu era nevoie de noi. Aşa este greu şi românii se aşteaptă ca noi să rezolvăm aceste probleme. Şi vă spun şi de ce este greu. Urmează moţiunea de cenzură, toţi din sală suntem de acord că trebuie să treacă şi mulţi alţii sunt alături de noi, după care însă cineva trebuie să îşi asume guvernarea României şi nu va fi un mandat lung, va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune aproape un mandat de tranziţie”, a declarat Klaus Iohannis.