Plt.maj Crîșmaru Daniel este eroul zilei după ce a salvat doi copilași care au fost luați de apele învolburate ale râului Provița

424

15 minute au fost vitale pentru a salva viața micuțului Săndel!

„Sunt putini cei care sar în sprijinul semenilor chiar și atunci când sunt în timpul liber, așa cum a făcut și colegul nostru, plt. maj. Crîșmaru Daniel din cadrul Gărzii de Intervenție Băicoi.
Colegul nostru se află în timpul liber, moment în care a văzut disperarea în ochii unei femei cu un copil în brațe, care striga după ajutor.

Imediat, colegul nostru a oprit autoturismul în care se afla și s-a deplasat de urgență la femeie. Aceasta i-a povestit cele întâmplate, ulterior pompierul a anunțat evenimentul la 112 și fără să pregete s-a aruncat în apă pentru a găsi cei doi copilași care au fost luați de apele învolburate ale răului Provița.

Acesta a înotat pe o distanță de aproximativ 1 km, în aval de locul în care au căzut cei doi copilași. In acest timp, un localnic asista salvatorul de pe margine și îl atenționa permanent asupra pericolelor la care se expune, cauzate de curenții foarte puternici care se formau în apa plină de nămol, aluviuni și stufăriș.


Într-o clipă a zărit chipul băiețelului, astupat de apă pana la gât. Acesta a rămas pe o insuliță formată în mijlocul apei, agățându-se de scoarța de la căruță și strigând disperat după ajutor. Ajuns la copilaș, salvatorul l-a luat în brațe și a stat alături de el pana la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiții de siguranță.


Atitudinea pompierului a avut un impact emoțional puternic asupra celui aflat în dificultate, însa a citit speranța în ochii celui pe care l-a salvat.
Colegul nostru a fost motivat de dorința de a-și ajuta semenii aflați la nevoie si este conștient că de cele mai multe ori secundele fac diferența între viață și moarte. In ochii eroului am citit o emoție uriașă când a relatat tragedia, dar totodată era încercat de tristețe și neputință pentru ca nu a reușit să îl salveze și pe frățiorul lui.


Înainte de toate, eroul nostru este un obișnuit. Portretul de familie dezvăluie soția si doua fetițe, imagine de suflet regăsită în privirea semenilor aflați la nevoie.


Pentru profesionalismul si modul exemplar în care a acționat, conducerea instituției l-a felicitat pentru spiritul civic de care a dat dovadă.”, se arată scris într-un comunicat de presă emis de ISU Prahova