Ploieștiul, din nou fără apă caldă și căldură, în urma unei avarii

745

Furnizarea apei calde şi a agentului termic în sistem centralizat va fi oprită, marţi, în municipiul Ploieşti, după ce o nouă avarie s-a produs la cazanul cu apă fierbinte 2, din cadrul CET Brazi. Edilul oraşului estimează că în seara aceleiaşi zile va fi reluată activitatea de termoficare, dând asigurări că nu sunt probleme cu asigurarea surselor financiare necesare achiziţionării gazului pentru producţia de agent termic.

”Este o avarie, nu majoră. Este vorba despre CAF 2 (cazanul cu apă fierbinte – n.r.) din 1965. Vor apărea şi imagini cu ce se întâmplă acolo, ca să nu se mai spună că noi nu lucrăm şi că închide Primăria, din când în când, furnizarea de gaze pentru că nu are bani”, a declarat, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici. 

Potrivit acestuia, începând de marţi dimineaţă, de la ora 6:00, cazanul cu apă fierbinte 2 va fi închis pentru realizarea reparaţiilor, iar oraşul va avea apă caldă aproximativ trei-patru ore după închidere. 

„Sunt trei-patru ore de inerţie, asta înseamnă că vom avea posibilitatea să facem duş, să avem apă caldă până pe la ora 10:00. Estimăm – de ce estimăm, pentru că de fiecare dată pot apăra probleme neprevăzute – undeva în jur de 10-12 ore în care va fi întreruptă furnizarea. Menţionez foarte clar, pentru că m-au întrebat ploieştenii pe Facebook: cazanul 5 nu poate fi pus în funcţiune pentru că, unu: nu este dat de către Consiliului Judeţean şi doi: are nişte probleme cu turbina şi cu tot ce înseamnă instalaţia de hidrogen care nu au autorizaţiile ISCIR. Cam asta este realitatea momentului. Oricum, opinia mea este că mine vom avea apă caldă şi căldură, din nou, dar nu pot avansa o oră”, a precizat edilul. 

Andrei Volosevici a ţinut să precizeze că  nu există probleme legate de asigurarea surselor financiare pentru achiziţionarea de gaz pentru funcţionarea CET Brazi, care asigură încălzirea în sistem centralizat în municipiu.