Plasma cu anticorpi, tratamentul revoluționar pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19, ajunge și în Prahova

790

Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești va primi un echipament complet de colectare plasmă (plasmafereză ), util în tratarea pacienților infectați cu COVID – 19.

Aparatul de plasmafereză a ajuns la Ploiești, echipamentul a fost deja instalat la Centru de Transfuzie Sanguină Ploiești, urmând să înceapă recoltarea de la persoanele aflate în convalescență.

Plasma cu anticorpi și-a dovedit eficiența prin rezultatele uimitoare înregistrate în multe state afectate de pandemie, dar și la primele cazuri de pacienți din România care au beneficiat de acest tratament!

Aparatul a fost donat de reprezentanții firmei Besmax Pharma Distribution Consiliului Județean Prahova pentru a ajuta prahovenii în lupta cu noul coronavirus și nu numai, astfel prahovenii depistați pozitiv cu Covid-19 să poată fi tratați asemeni bolnavilor din alte țări, care au implementat cu succes această terapie cu plasmă convalescentă.

Procedeul constă în recoltarea plasmei de la pacienți vindecați de noul coronavirus și după o analiza laborioasă, plasma se administrează în special pacienților în stare critică infectați cu Covid-19.

Acest aparat medical de colectare a plasmei poate fi folosit și pentru extragerea unor componente biologice, de exemplu imunoglobulinele – necesare persoanelor cu imunitate extrem de scăzută.

Dacă în prezent se scot 150 ml de plasmă/ pungă, direct din sângele recoltat, folosind aparatul de plasmafereză, se pot scoate de 600ml de plasmă /pungă. Astfel, aparatul de colectare a plasmei vine în ajutor nu numai celor infectați cu Covid-19, ci și bolnavilor cu alte afecțiuni.

Aparatul de plasmafereză poate fi utilizat pentru obținerea plasmei direct de la donatori, și nu doar din sângele recoltat, așa cum se face în prezent, din plasmă putând fi extrase componente biologice, cum este imunoglobulina, foarte necesară persoanelor cu imunitatea extrem de scăzută.