Pianistul Horia Maxim împreună cu maestrul Radu Postăvaru susțin un concert de excepție

888

Pianistul Horia Maxim și orchestra simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu”, la al cărei pupitru dirijoral se va afla maestrul Radu Postăvaru, vă așteaptă joi, 14 martie, de la ora 19.00, la un concert al cărui program cuprinde Concertul nr. 2, în do minor, op. 18, pentru pian și orchestră de Sergei Rachmaninov, Serenada op.3, în fa minor, de Leo Weiner și Preludiu la “Prințesa îndepărtată”, op. 4, de Nikolai Tcherepnin.

Horia Maxim este un pianist de origine română și profesor la Universitatea Națională de Muzică din București. Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale, Horia Maxim abordează un repertoriu vast, atât ca solist concertist – colaborator al majorității orchestrelor simfonice din România, sub bagheta unor prestigioși dirijori – cât și ca partener al unor importanți interpreți români și străini, în diferite ansambluri camerale. Măiestria sa pianistică a fost apreciată și în recitaluri și concerte suținute în importante săli de concert de pe trei continente. Lista repertoriului său solistic este impresionantă în timp ce programele camerale oferite publicului conțin lucrări de mare anvergură pianistică, începând cu Bach și Haendel, continuând cu Liszt și încheind cu cei mai apreciați compozitori contemporani. Laureat al multor concursuri naționale și internaționale, Horia Maxim a realizat numeroase înregistrări pentru radio și televiziune, interpretând, printre altele, un număr semnificativ de lucrări în primă audiție.

Horia Maxim a început studiul pianului la Liceul de muzică George Enescu din București, sub îndrumarea profesorului Mircea Costache și a finalizat cu diploma de Masterat a Universității Naționale de Muzică din București, avându-i ca profesori de pian pe Delia Pavlovici și Dan Grigore. A participat, totodată, la cursuri de măiestrie pianistică în Austria și Germania. În paralel cu activitatea solistică, Horia Maxim desfășoară o activitate pedagogică susținută, fiind profesor titular la Universitatea Națională de Muzică din București. În această calitate a fost invitat, în dese rânduri, în juriile unor importante concursuri naționale și internaționale.