Phon.ro a avut dreptate! Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, noul director al ADI Termie Prahova, care gestionează sistemului de termoficare din Ploiești

494

Phon.ro a avut dreptate! În articolul publicat pe 15 septembrie, anunțam că noul director al ADI Termie Prahova este fostul primar al Municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, acest lucru devenind oficial acum.

Asociaţia de dezvoltare comunitară creată de Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti pentru gestionarea sistemului de termoficare a căpătat personalitate juridică. ADI Termie, a fost constituită de CJ Prahova, în calitate de proprietar al centralei termice de la Brazi şi al reţelei primare, şi de Primăria Ploieşti, ca proprietar al reţelei secundare, înţelegerea fiind ca, odată constituită, această asociaţie să lanseze licitaţia pentru desemnarea viitorului operator.

Actualul contract cu Veolia Energie Prahova, deja prelungit în 2019, expiră pe 15 mai 2022. ADI Termie e deja în criză de timp, în condiţiile în care nici măcar nu există un caiet de sarcini pentru viitoarea licitaţie, însă autorităţile dau asigurări că se va găsi o soluţie astfel încât să nu fie suspendată furnizarea apei calde în Ploieşti.

Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este noul director al ADI Termie, cel care va gestiona, în numele Primăriei Ploiești și a Consiliului Județean Prahova, viitorul contract de delegare a serviciului de alimentare cu energie termică a municipiului Ploieşti.

Se pare că se face rocadă între Ploiești și Câmpina, respectiv fostul primar al municipiului Ploiești, Adrian Dobre, se ocupă de municipiul Câmpina prin funcția de administrator public, iar fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, se ocupă de alimentarea cu energie termică la nivelul Ploieștiului.

Numele lui Horia Tiseanu este legat de mai multe dosare penale, fiind acuzat de procurorii DNA de trafic de influență, abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată.