Peste 76.000 de pachete cu țigări confiscate în această săptămână la frontiera de nord a ţării

422

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat dintr-un microbuz identificat in trafic, dar și la frontiera verde, cantitatea de peste 20.400 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 239.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. In această săptămână, în urma misiunilor desfășurate în zona de competență, polițiștii de frontieră au descoperit peste 76.000 de pachete cu țigări de contrabandă.

În data de 30 mai 2019, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial PF Satu Mare și din cadrul IPJ Maramureș au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 11.50, a fost identificat în trafic pe raza localității Ilba, jud. Maramureș, un microbuz marca Mercedes, despre care existau date că transportă țigări provenite din contrabandă.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a microbuzului în cauză, moment în care șoferul a efectuat mai multe manevre spre autospeciala Poliției de Frontieră.

Deoarece conducătorul microbuzului nu s-a supus semnalelor polițiștilor de frontieră, lucrătorii noștri au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical precum și spre pneurile autovehiculului, cu respectarea prevederilor legale, însă acesta le-a ignorat, demarând în trombă.

După aproximativ 2 km de urmărire, microbuzul a fost găsit abandonat pe o strada lăturalnică, iar în interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

S-au luat măsuri de monitorizare a zonei prin dispunerea unor verificări specifice în vederea identificării și reținerii conducătorului auto, iar microbuzul cu țigări a fost condus la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma inventarierii coletelor din microbuz a rezultat cantitatea de 11.500 de pachete cu țigări, diferite mărci, având proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 134.550 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte și Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediile sectoarelor, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.930 de pachete cu țigări (6.930 pachete la Sectorul PF Poienile de sub Munte și 2.000 pachete la Sectorul PF Valea Vișeului), în valoare totală de 104.400 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

În această săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat la frontiera verde, în Punctele de Trecere a Frontierei, dar și în autoturismele oprite în trafic sau pe căile de comunicații care duc spre frontiera de stat, cantitatea de 76.400 de pachete cu țigări, în valoare totală de 746.000 lei.