Peste 105 inspectori antifraudă au sigilat peste 1000 de depozite din complexul comercial Dragonul Roșu

913

Inspectorii Antifraudă au început operațiunea „Integrum”, în cadrul căreia peste 105 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF verifică spațiile de depozitare de marfă din complexul comercial Dragonul Roșu. Inspectorii au sigilat deja 1.038 de spații de depozitare. Antifrauda atrage atenția celor care cumpără din centre angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire etc), întrucât verifică și traseul ulterior al bunurilor.

„Acțiunea a fost declanșată în urma monitorizării continue efectuate în ultimii ani și a rezultatelor analizei de risc fiscal. Inspectorii antifraudă au identificat lanțuri tranzacționale frauduloase de aprovizionare cu bunuri și mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spațiile din Dragonul Roșu”, potrivit unui comnunicat al DGAF.

Conducerea actuală a Ministerului Finanțelor Publice și a Agenției Naționale de Administrare Fiscală nominalizează ca scopuri prioritare actuale destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de sporire a gradului de conformitate voluntară la declarare și plată.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală avertizează, de asemenea, clienții centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege, însemnând facturi, chitanțe, documente de însoțire, pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale. În cadrul investigațiilor, sunt verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final.