Performanță FABULOASĂ pentru tenisul românesc: VICTORIE cu 3-2 în Cehia și CALIFICARE ISTORICĂ în semifinalele Fed Cup! Mergem în Franța!

513
FOTO: Neal Trousdale

Mulțumim, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Camelia Begu, Ana Bogdan și Monica Niculescu!

Franța este următorul adversar al României, meciul fiind programat pe 20-21 aprilie, în deplasare.


FOTO: Neal Trousdale

Simona Halep, ce VICTORIE. România preia conducerea, 2-1 cu Cehia, la Ostrava, în Grupa Mondială a Fed Cup

De două ore și 37 de minute a avut nevoie Simona pentru o nouă victorie spectaculoasă, a doua în Cehia, pentru Naționala României. A fost 6-4, 5-7, 6-4 pentru Simona, în fața Karolinei Pliskova, iar România preia conducere. Fetele noastre au 2-1 în fața Cehiei, în acest meci din primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup by BNP Paribas.

Mihaela Buzărnescu pierde cel de-al patrulea meci de simplu al întâlnirii din Fed Cup, Grupa Mondială, cu Cehia și scorul general devine 2-2. Katerina Siniakova s-a impus cu 6-4, 6-2, după aproape o oră și jumătate de joc. Echipa care se va califica în semifinale va fi decisă în partida de dublu.

Echipa națională a României a reușit un succes fantastic în Cehia, la Ostrava, în primul tur al Fed Cup by BNP Paribas, impunându-se cu 3-2 în fața campioanei de anul trecut. Aceasta a fost cea mai valoroasă și frumoasă victorie din istoria tenisului feminin românesc la nivel de echipă națională.

Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Ana Bogdan, cele cinci fete, Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător, și Alina Tecșor, antrenorul, sunt cei care au reușit acest rezultat istoric, echivalent cu o calificare în semifinale, fază a competiției în care întâlnim Franța, în deplasare, în 20 și 21 aprilie. Simona Halep: „Eu dau tot ce am mai bun de fiecare dată când vin să joc la Fed Cup” Simona Halep a început cu o mare victorie ziua a doua a întâlnirii de Fed Cup cu Cehia, de la Ostrava, din primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup by BNP Paribas, reușind ca după mai bine de două ore și jumătate de jos să treacă, 6-4, 5-7, 6-4, de nr. 1 din echipa Cehiei, Karolina Pslikova.

A fost un meci estrem de spectaculos între două foste lidere WTA, plin de suspans, gustat din plin de sutele de suporteri români din Ostravar Arena și de milioanele de suporteri români din fața televizoarelor. „Cred că suporterii români sunt obişnuiţi pentru că mereu am câte un meci tare. A fost greu în teren, a fost o presiune foarte mare.

Îmi doream tare mult să câştig meciul pentru ţara noastră şi sunt bucuroasă că am reuşit. De asemenea sunt bucuroasă că am dat de o jucătoare într-o formă extraordinară şi totuşi am câştigat. Chiar dacă a fost în decisiv, dar a fost un meci foarte, foarte bun. Mereu am o încredere în plus când joc contra ei. Îi ştiu şi jocul pentru că am întâlnit-o de atâtea ori. Şi ea mă ştie, normal, dar contează foarte mult pentru mine că deşi toate meciurile au fost grele am fost un pic mai puternică şi am câştigat. Şi eu am avut meciuri strânse cu alte jucătoare, dar le-am pierdut. De aceea eu plec mai încrezătoare că am reuşit mereu să câştig aceste meciuri grele cu Pliskova”, a spus Simona Halep, care și-a liniștit fanii care au văzut că părea deranjată de ceva pe finalul meciului.

„Am avut ceva la umăr pentru că mingile sunt foarte grele. Şi se fac şi mai grele pe parcursul meciului. Dar sunt bine, nu sunt accidentată”, a ecplicat Simona, care a încercat să explice ce s-a întâmplat în setul decisiv: „Greu de spus unde s-a făcut diferenţa. Am avut 5-2 în setul decisiv, ea a revenit la 5-4, dar am fost puternică mental şi am încheiat acolo. Am şi servit bine. Cred că fiecare punct a contat în meciul acesta. Mă bucur că nu am cedat, am stat acolo şi am luptat până la sfârşit. Amândouă am făcut acest lucru şi de aceea meciul a fost atât de strâns”. „Ar însemna enorm o calificare, o mare bucurie. Eu daut tot ce am mai bun de fiecare dată când vin să joc la Fed Cup. Câştigând aceste două meciuri am o încredere şi mai mare pentru următoarele din Fed Cup. Jocul meu e bun, alerg bine, mă simt bine, iar mental sunt foarte bine. Cred că azi fanii noştri au fost mai gălăgoşi, în sensul pozitiv, decât cehii. Au făcut o atmosferă deosebită şi vreau din nou să le mulţumesc. E mare lucru să simţim că aceşti oameni ne apreciază şi vin să ne susţină oriunde jucăm. Sper ca data viitoare să jucăm acasă şi să avem mai mulţi susţinători. A fost o zi mare pentru mine şi sunt fericită.

Cred că e cea mai importantă victorie a mea în Fed Cup. Iar să câştig ambele partide jucate în întâlnirea cu Cehia înseamnă mult pentru mine pentru că această echipă are o mare tradiţie în Fed Cup”, a mai spus Simona Halep, la finalul unui week-end atât de bun pentru ea. Mihaela Buzărnescu: ”Nu mă gândeam vreo clipă că voi pierde acest meci” La puțin timp după meciul Simonei a intrat pe teren Mihaela Buzărnescu, pentru cea de-a patra partidă de simplu, și totul părea să fie perfect. 3-0 pentru compatrioata noastră, foarte repede, dar ce se schimbă în jocul Mihaelui și partida începe să curgă în favoarea cehoaicei Katerina Siniakova.

La final, după aproape o oră și jumătate de joc, Siniakova avea să se impună cu 6-4, 6-2, egalând, astfel, scorul general la 2. La conferința de presă de după acest joc, evident afectată, Mihaela Buzărnescu a declarat: „A fost ceva presiune. Am început foarte bine, am condus cu 3-0 şi sincer nu mă gândeam vreo clipă că voi pierde acest meci. Din păcate, ea a avut o formă fizică destul de bună, a alergat la nişte mingi pe care nu mă aşteptam să le scoată. Sunt supărată… Nu am jucat rău, dar asta e. După primele trei ghemuri ea a început să servească bine. Nu mai îmi amintesc exact, mi-am pierdut serviciul apoi la 3-1 şi apoi ea a prins mai mult curaj. Sper ca meciurile mele pierdut să nu fie negative în viitor şi să mai am ocazia să mai joc la simplu la Fed Cup. Bineînţeles că asta va depinde şi de forma mea la următoarele turnee până în aprilie. Probabil îmi trebuie mai multă răutate pe teren. Nu ştiu ce concluzie să trag acum… n-am jucat rău în aceste două partide. Sigur că puteam mai mult.

Trebuie să îmi îmbunătăţesc serviciul. Am întâlnit două jucătoare diferite şi era normal să avem o schimbare de tactică. Oarecum am aplicat-o. Dar probabil trebuia să ţin şi mai multe mingi în teren fără să mă grăbesc să atac mingea. Forma mea e pe drumul cel bun, de când am ajuns în Australia nu am jucat rău. Se vede că sunt undeva acolo, sper să reuşesc să depăşesc pragul acesta şi să câştig un meci ca să am o altă satisfacţie. Deocamdată rămân cu un gust amar de fiecare dată”. Urma partida de dublu, cea care avea să decidă echipa care va întâlni Franța, în aprilie, în semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup. Irina Begu și Monica Niculescu au intrat în teren pentru a juca împotriva primelor două jucătoare de dublu din lume, Katerina Siniakova și Barbora Krejcikova.

Meciul a fost unul de infarct, cu mult răsturnări de situație și cu dramatisn, fetele noastre revenind incedibil după ce au pierdut primul set pentru a se impune, în cele din urmă, cu 6-7(2), 6-4, 6-4, după aproape trei ore de joc. Monica Niculescu și Irina Begu: „Totul a fost fantastic” „Ne-am dorit atât de mult să câştigăm şi am reuşit. Am jucat împotriva perechii numărul 1 în lume şi am câştigat. M-am simţit foarte bine săptămâna asta, totul a fost fantastic. Sunt fericită că pot reprezenta România”, a spus Monica Niculescu, pregătită să meargă alături de echipă până la final: „Am făcut poză cu trofeul, aşa că ne apropiem uşor-uşor de el”. „Cred că a contat foarte mult şi turneul câştigat alături de Irina în Thailanda. M-am simţit foarte bine în faţă, la fileu. M-am antrenat foarte bine zilele astea. Simţeam că joc bine, dar era primul meci pe centralul ăsta şi nu ştiam cum va ieşi.

Mă bucur că am avut energie până la ultimul punct. A fost senzaţional… să baţi numărul 1 la ei acasă”, a mai spus Monica, în vreme ce Irina Begu și-a declarat admirația pentru fanii români care au impresionat lumea: „A fost foarte greu pentru că am avut emoţii. Şi cred că asta s-a văzut în teren. Ne doream enorm să câştigăm acest meci. Am luptat pentru fiecare punct, iar alături i-am avut pe cei din echipă şi galeria pe care nu am cuvinte să o descriu. Sunt impresionată de ce au putut să facă în aceste două zile. Dorinţa şi faptul că oarecum nu aveam nimic de pierdut în faţa lor a contat şi am câştigat azi”. În fine, chiar dacă nu a jucat, Ana Bogdan a fost lângă fete, trup și suflet alături de echipă: „Am trăit la intensitate maximă fiecare moment. Pe parcursul zilei am simţit că am murit şi am înviat. Le felicit din toată inima şi mă bucur că am reuşit să fiu alături de ele în această săptămână. Am făcut istorie pentru România.

Ne iubim suporterii şi le mulţumim că au fost alături de noi. S-a văzut ce atmosferă a fost în sală, nici măcar nu am simţit că suntem în Cehia. Mulţumesc echipei şi chiar îmi doresc ca visul să devină realitate şi să aducem trofeul Fed Cup acasă”. FOTO: Neal Trousdale