Percheziții la persoane bănuite de cămătărie și șantaj în Ploiești și Vălenii de Munte

674

 Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au efectuat 12  percheziţii pe raza județului Prahova, la locuințele și sediile sociale ale unor societăți folosite de  persoane bănuite de cămătărie și șantaj. 7  mandate de aducere au fost  puse  în executare.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Ordine Publică și Poliției Orașului Vălenii de Munte au efectuat 12 percheziţii la persoane bănuite de cămătărie și șantaj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Descinderile au avut loc pe raza municipiului Ploiești și a orașului Vălenii de Munte.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2014-prezent, persoanele bănuite ar fi împrumutat diverse sume de bani unor persoane din județ, iar pentru recuperarea lor ar fi solicitat dobândă. Totodată, persoanele în cauză ar fi săvârșit asupra persoanelor împrumutate fapte de șantaj.   

7 suspecți au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri.

De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat mai multe bunuri, telefoane mobile,  înscrisuri și unități I.T. despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională și diferite sume de bani.

6 dintre cele 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Totodată, la societățile verificate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul silvic, în valoare de 10.000 de lei și s-a luat măsura confiscării valorice a cantității de 53 mc buștean rășinoase, cu valoarea de 18.394, 05 lei și 2 sancțiuni pentru activități comerciale ilicite cu valoarea de 20.000 lei, fiind confiscate și băuturi alcoolice.

La activităţi au participat lucrători de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Matei Basarab Ploiești și Serviciul Criminalistic din cadrul I.J.P. Prahova.

Activitățile au beneficiat de suportul operațional al  Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.