Rețea de trafic de droguri de mare risc, destructurată de polițiști. Percheziții la 16 adrese din București și Ilfov

816

Timp de aproximativ 6 luni, polițiștii antidrog din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti și procurorii D.I.I.C.O.T. au desfășurat investigații vizând un grup infracţional organizat, ce avea preocupări traficul de heroină, noi substanțe psihoactive și metadonă, pe raza municipiului București și a județului Ilfov.

În cauză, a fost documentată activitatea infracţională a 22 de membri ai grupului.

Operațiunea  a fost finalizată în dimineața zilei de 26 februarie a.c., când polițiștii din cadrul Serviciului Antidrog, în baza mandatelor emise de Tribunalul Bucureşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat 16 percheziții domiciliare simultane, pe raza municipiului București și în județul Ilfov și au pus în aplicare 22 mandate de aducere.

Pe parcursul tuturor activităților efectuate în cauză au fost ridicate, în vederea cercetărilor, aproximativ 1.000 de grame de heroină, 100 de grame de noi substanțe cu proprietăți psihoactive, 58 de comprimate de metadonă, deținute fără rețetă, un gram de cocaină, sumele de 23.950 de lei, 1.450 de euro și 70 de lire sterline, despre care se dețin date că ar proveni din traficul de droguri.

Au mai fost ridicate 8 cântare electronice de mare precizie, 11 telefoane mobile și 11 cartele SIM, o tabletă electronică, un dispozitiv  de detectare a camerelor video și a  microfoanelor disimulate, deținut ilegal.              

Cei în cauză au fost prezentați procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.. În urma audierilor, au fost emise 5 ordonanțe de reținere cu propunere de arestare preventivă, față de 5 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare  risc,  efectuarea de operațiuni știind că acestea sunt susceptibil de a avea efecte susceptibile și constituirea unui grup infracțional organizat.

În intervenții au participat și echipe de jandarmi din cadrul BSIJ.