Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Prahova au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești și în orașul Plopeni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Acțiunea a vizat o grupare specializată în trafic internațional cu auto furate din străinătate, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, fals sub semnătură privată și uz fals.

În fapt, începând cu anul 2019, persoanele bănuite ar fi achiziționat autoturisme  despre care cunoșteau că provin din săvârșirea unor fapte penale, solicitând unor terțe persoane falsificarea seriei de şasiuşi a documentelor de identificare ale acestora, în vederea valorificării pe teritoriul României, în scopul obţinerii de profit.

Totodată, la cererea unor persoane interesate, ar fi solicitat și întocmirea de documente specifice falsificate (card valabilitate inspecţie tehnică periodică şipoliţă de asigurare de răspundere civilă obligatorie), aparent emise de autorităţile bulgare, necesare circulaţiei autovehiculelor înmatriculate în Bulgaria pe drumurile publice din România.

20 de persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri.

De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din activitatea infracțională, precum telefoane și înscrisuri (documente specifice înmatriculării de vehicule, contracte de vânzare-cumpărare, facturi).

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor săvârșirii faptelor și luarea măsurilor legale.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.