Percheziții în Prahova la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

413

Poliţiştii din Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează 5 percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste aproape poliţiştii din Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează 5 percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare a banilor. Prejudiciul cauzat este estimat la peste aproape 400.000 de lei. 2 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice din Inspectoratul Județean de Poliție Prahova efectuează 5 percheziţii (trei la sediile unor societăți comerciale și două la domiciliile unor persoane), într-o cauză ce privește săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Trei descinderi au loc în județul Prahova (două în municipiul Ploiești și una în comuna Poienarii Burchii), iar alte două în capitală.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013-2014, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societății facturi pentru operațiuni care nu au avut la bază activități reale. Facturile, în valoare totală de 387.674 lei, erau emise de trei societăți comerciale cu comportament de tip ”fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.
De asemenea, în aceeași perioadă, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv, în vederea disimulării provenienței reale a sumei rulate.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproape 400.000 de lei.

2 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Activitățile se desfășoară cu suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.
La percheziții participă și jandarmi.400.000 de lei. 2 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.