Percheziții în Prahova la o grupare de traficanți de minore care acționau pe raza județului

489

Polițiștii de crimă organizată și procurorii DIICOT Ploiești au destructurat o grupare de traficanți de minore care acționa pe raza județului Prahova. 29 de persoane au fost aduse la audieri.

Astfel, din cercetări a reieșit faptul că, începând de anul trecut, 3 bărbați ar fi recrutat și exploatat, în vederea practicării prostituției, 3 minore cu vârste între 14 și 16 ani. Aceasta se realiza atât prin intermediul unor anunțuri pe site-uri de publicitate, cât și prin plasarea victimelor în diferite locații (domiciliul clienților sau locuri de cazare).

La data de 24.07.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza teritorială a localității Gherghița, județul Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În fapt s-a reținut că, începând cu luna iunie 2018, pe raza localității Gherghita, județul Prahova, a fost constituit un grup infracțional, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea privește recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a 3 minore, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, în vederea obținerii de foloase materiale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, exploatarea sexuală a celor 3 minore a fost realizată atât prin intermediul unor anunțuri publicate pe site-uri de publicitate, cât și prin plasarea victimelor în diferite locații (domiciliul clienților sau locuri de cazare).

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri și telefoane mobile.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești au fost aduse, în vederea audierii, un număr 29 de persoane, iar față de 3 inculpați s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.