Partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, critică PNL, după coptarea traseiștilor din PRO România: „PNL este amețit de aburii sondajelor și repetă greșelile politice făcute în trecut; Este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD.”

343

PLUS se declară dezamăgit de hotărârea PNL de a accepta în rândurile sale foști deputați ai Pro România și ALDE, despre care spun că „au contribuit la toxicitatea guvernării PSD începând cu 2016”.

„Din păcate, Partidul Național Liberal este amețit de aburii sondajelor și repetă greșelile politice făcute în trecut. Să nu uităm că suntem astăzi în situația de a căuta soluții la schimbarea sistemului electoral la locale ca urmare a compromisurilor făcute cu PSD în perioada USL sau că avem o Curte Constituțională dezechilibrată politic din aceleași motive”, transmite PLUS, printr-un comunicat.

„Intrarea lui Daniel Constantin și a lui Sorin Câmpneanu direct în structura de conducere a PNL este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definiția traseismului. Au trecut de la Conservatorii lui Dan Voiculescu la ALDE și Pro România, iar acum au găsit o altă barcă de salvare politică în PNL. Daniel Constantin a făcut parte din primul Guvern Dragnea-Grindeanu, cel care a inițiat și adoptat Ordonanța 13. Nu poți fi o alternativă credibilă la PSD cât timp la conducerea partidului aduci oameni care au acționat împotriva valorilor europene, împotriva Justiției și statului de drept. Cerem conducerii PNL să explice care este rațiunea acestui gest, de ce acceptă traseiști în conducerea partidului și cum poate spune că luptă împotriva unui mod toxic de a face politică prin acest gen de tranzacționare a funcțiilor politice”, a declarat Dragoș Tudorache, președintre executiv al PLUS.