Parlamentul a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor. UDMR nu a votat

407

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Decizia a fost luată cu 357 voturi „pentru”, zero abţineri şi niciun vot împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat.

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, nicio abținere, niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat.

„Astăzi reparăm puţin, dintr-o reparaţie uriaşă de care are nevoie sistemul de pensii din România. Nu mai avem bani de pensii speciale, nu doar că din cauză morală ele nu trebuie să existe. Coaliţia va avea ca obiectiv eliminarea pensiilor speciale. Da, puteţi să protestaţi, sunteţi în Opoziţie, dar măcar aţi înţeles că trebuie eliminate pensiile speciale. Aceasta e politica de guvernare a coaliţiei”, a declarat preşedintele USR Dan Barna.

„Suntem astăzi într-un moment în care Parlamentul are ocazia să reintre în slujba cetăţeanului român, are ocazia să arate că cine împarte nu îşi face parte şi că nu ia partea leului şi că legile trebuie făcute pentru cetăţeni şi nu pentru privilegiaţi şi că nimeni nu are dreptul să aibă privilegii, chiar dacă este la decizie. În anul 2010, după adoptarea legii pensiilor, nu mai existau decât foarte puţine categorii de pensii speciale. După 2014 au curs pe bandă rulantă acte normative făcute de o majoritate în jurul PSD care a culminat cu nesimţirea ca parlamentarii care trebuie să îi reprezinte pe cetăţeni şi nu pe ei înşişi să voteze pensii speciale. Singurul partid care a votat împotriva introducerii acestor pensii speciale a fost PNL. În rest, voi aţi votat pentru. Nu cu pensii din burtă, fabricate pe ultimele trei luni, cu sporuri inventate din pix pentru toată şefimea, în timp ce oamenii care produc ceva pentru România sunt pedepsiţi să trăiască din pensii pe baza contributivităţii, iar alţi şmecheri au reuşit să vă convingă să votaţi pensii nesimţite”, a spus Ludovic Orban.

În replică, senatorul Diana Şoşoacă le-a recomandat parlamentarilor să-şi cumpere Constituţia României şi i-a avertizat că lege privind eliminarea pensiilor speciale va pica la Curtea Constituţională.

„Toţi trebuie să vă cumpăraţi Constituţia! De ce minţiţi poporul român. Nu cred că va trece de CCR, ştim foarte bine deciziile CCR, sunt sigură că merg pe drepturi câştigate, dacă vreţi să faceţi asta mergeţi pe speţă juridică. Domnule Orban, lăsaţi-ne pe noi care am luptat împotriva celui mai abuziv şi restrictiv guvern al României conform Avocatului Poporului, pe care vreţi să îl revocaţi pentru că a dat curs tuturor solicitărilor civile, lăsaţi oamenii săraci că sunteţi atât de sus încât nu vedeţi ce e aici jos”, a spus Diana Şoşoacă.