Parlamentul a decis dublarea alocațiilor pentru copii

672

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege de respingere a OUG care prevede amânarea pentru 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, în loc de 1 februarie. Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, 3 voturi contra si 6 abtineri.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă viza prorogarea, până la 1 august 2020, a aplicării prevederilor Legii nr.14/2020 privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

Pentru copiii de la 0 la 2 ani alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună, pentru cei între 2 și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună. Alocația pentru copiii cu handicap va fi de 600 de lei/lună.

Aproape 3,66 de milioane de copii au primit alocaţie de stat în aprilie, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

”Azi am votat din nou in Parlament si am decis plata alocatiilor pentru copii / au votat toate Grupurile Politice pentru – doar PNL s-a abtinut ( nu au votat contra)!

Acum Guvernul este obligat sa inceapa de indata plata alocatiilor!

Asa cum am facut eu ca Prim Ministru in 1 Iunie 2015 – asa trebuie sa faca si Ludovic Orban azi!”a declarat președintele PRO România, Victor Ponta.

”Ştim că Guvernul are resurse, întrucât domnul prim-ministru dezertor Cîţu ne-a anunţat că există creştere economică şi că în aprilie au avut încasări suplimentare. Şi tot de la el ştim că urmează lucruri fantastice, nu înţelegem de ce se opun”, a mai afirmat Budăi.

„Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Orban-PNL prin care au amânat dublarea alocaţiilor de stat pentru copii va fi respinsă. Noi PSD ştim domnule Orban că PNL nu este interesat de copii pentru că aceştia nu votează dar ei sunt viitorul ţării şi merită dublarea alocaţiilor”, a scris Budăi

Acesta a precizat că mizează ca preşedintele Klaus Iohannis să promulge legea care dublează alocaţiile copiilor.