Ora Pământului 2019. Iluminatul public stradal se va opri timp de oră, sâmbătă seară, concomitent cu 130 de copii care vor susține un recital

958

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, susține și anul acesta evenimentul “Ora Pământului”, o acțiune ecologică organizată la nivel internațional, menită să sensibilizeze toți utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie.

“Ora Pământului” va fi marcată la Ploiești, sâmbătă – 30 martie 2019, în intervalul orar 20.30-21.30, când va fi oprit iluminatul public stradal, în Centrul Civic – zona pietonală și pe Bulevardul Independenței, respectiv de la Gara de Sud și până la Palatul Administrativ.

Ediția din acest an va include și un recital muzical susținut în aer liber de 130 de copii, realizat sub egida Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, în contextul Programului Național Cantus Mundi. Corurile de copii vor cânta împreună, timp de o oră, în intervalul orar 20.30-21.30, în parcul central din fața Palatului Administrativ.

De asemenea, facem precizarea că, adunarea participanților la evenimentul Ora Pământului – ediția 2019 va începe la ora 19.30, pe esplanada Palatului Administrativ și va implica amplasarea unor roll- up-uri cu tematică, a unor mici felinare de hârtie în care vor fi așezate lumânări, precum și împărțirea broșurilor cu cântecele incluse în concert.

Totodată, evenimentul “Earth Hour” (Ora Pământului) va fi susținut și de Asociația “Un Strop de Fericire”, care va organiza o serie de activități în centrul orașului, pe esplanada Palatului Culturii, în intervalul orar 19.00-22.00.

Astfel, reprezentanții asociației amintite vor desfășura un atelier de desen și creație, destinat copiilor și tinerilor, un mini concert cu chitare acustice, un flash mob, vor forma un simbol reprezentând cifra “60+”, alături de un element sugestiv realizat din lumânări și vor surprinde fotografii tematice.
Adresăm rugămintea către ploieșteni să susțină în număr cât mai mare evenimentul “Ora Pământului”, iar în data de 30 martie a.c., între orele 20.30 – 21.30, să oprească consumul de energie electrică în locuințe, devenind astfel voluntari în cadrul campaniei ce se desfășoară la nivel mondial.

​Reamintim că, în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile, timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de sensibilizare privind problemele de mediu din istorie – “Earth Hour” (Ora Pământului).