Măsuri de relaxare în starea de alertă. Mallurile vor fi redeschise din 15 iunie, cu excepţia restaurantelor, cinematografelor şi locurilor de joacă din interiorul acestor complexuri comerciale.

Anunţul a fost făcut, joi, de premierul Ludovic Orban în cadrul şedinţei de Guvern.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune reluarea activităţii economice în spaţii comerciale cu mai multe magazine, respectiv în malluri. Aici vom păstra interdicţia referitoare la cinematografe, referitoare la restaurante, cafenele, locuri de servire a mesei din cadrul mallurilor, cele în spaţii închise.

Cele care sunt pe terase vor fi permise. De asemenea, acele săli de jocuri care există în malluri. Deci, cinematografe, locuri de joacă, restaurante – se vor menţine în continuare interdicţiile”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a mai anunţat că de la 15 iunie va fi reluată activitatea de tratament balnear. Vor fi redeschise birourile Loteriei, sălile de jocuri de noroc, casele de pariuri, va fi permis accesul la piscinele din exterior.

Numărul permis de persoane care participă la activităţi sportive şi recreative în aer liber va creşte de la trei la şase.