OFICIAL ESTE EPIDEMIE DE GRIPĂ! Ministrul Sănătăţii a declarat în dimineața asta. 54 de oameni au fost ucişi de virusul gripal

921

Ministerul Sănătăţii a declarat, oficial, epidemie de gripă în România. Decizia a fost luată după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii.

Anunțul a fost făcut, în această dimineaţă, de Sorina Pintea, într-o conferință de presă.

„Deşi aseară aveam o parte din datele pe care direcţiile de sănătate publică le-au transmis, nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă. Am refăcut raportările şi putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecuvită epidemică. (…) Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei.

S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică. Nu putem afirma în acest moment că avem un număr mai mare de decese decât anul trecut, dar avem un număr de decese înregistrate mai devreme”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a subliniat că recomandă vaccinarea anti-gripală, precizând că 1.287.250 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate până ieri.

Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie.

Sursa: observator.tv