OFICIAL : Bursa de la Londra a venit la București

778

London Stock Exchange Group ( Bursa din Londra) a deschides un centru de servicii pentru afaceri în capitala României, Bucureşti, una dintre cele mai importante investiții de profil, în prezența mai multor diplomați, reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și parlamentari, printre care viceprim-ministrul Ana Birchall și ministrul pentru mediul de afaceri, Radu Oprea.

Stefan-Radu Oprea, Ministru al Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a declarat: „Satisfacția unui proiect dus la bun sfârșit.Astăzi, London Stock Exchange Group a inaugurat în București noul centrul de servicii pentru afaceri, care va deservi rețeaua globală și care asigură 200 de locuri de muncă în domeniul tehnologic. Proiectul a beneficiat de asistență tehnică din partea InvestRomania, entitate din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului.”

În mesajul transmis din partea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă cu această ocazie, Ana Birchall a salutat decizia managementului bursei londoneze de a deschide un hub regional la București, subliniind importanța acestei investiții pentru România. ”Guvernul Dăncilă s-a angajat, prin Programul de Guvernare asumat, să acorde prioritate creșterii economice prin stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă. Realizarea acestui hub financiar în Capitală este un succes, care va contribui la valorificarea oportunităților pe care țara noastră le oferă în plan economic”, a declarat viceprim-ministrul român.

”Fiecare nouă investiție este întotdeauna o bună oportunitate pentru a dovedi comunității internaționale de afaceri că suntem într-adevăr un partener de încredere, România asigurând mediului de business un climat finanicar-fiscal favorabil și tineri bine pregătiți în domeniul economic”, se arată în intervenția susținută de Ana Birchall.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a subliniat, totodată, că deschiderea centrului de la București de către bursa londoneză reprezintă ”o poveste de succes, iar Guvernul României și autoritățile române vor sprijini în continuare investițiile durabile care contribuie la bunăstarea societății noastre”.

În marja inaugurării de la București, a centrului de servicii finanicare al bursei londoneze, Ana Birchall a avut o întrevedere cu David Schwimmer, director al London Stock Exchange Group. Cu această ocazie, cei doi oficiali au discutat despre modalitățile de dezvoltare și intensificare a investițiilor britanice în țara noastră, parte importantă a consolidării și aprofundării cooperării economice în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Marea Britanie. De asemenea, în cadrul întrevederii au fost discutate și prioritățile Președinției României la Consiliul UE în domeniul financiar.