Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești a constituit la data de 02.04.2020, 2 cauze penale, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen. Astfel:

1. La data de 30.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Ploiești – Biroul Rutier s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la aceeași dată, o persoană care avea obligația de a se afla, în izolare, la domiciliu, fiind recent întoarsă din Franța, prin postul de trecere a frontierei Nădlac 2, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19 fiind depistată, într-un taxi pe str. Democrației din mun. Ploiești, jud. Prahova;

2. La data de 01.04.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Ploiești – Secția 4 Poliție s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la aceeași dată, o persoană care avea obligația de a se afla, în izolare, la domiciliu, fiind recent întoarsă din Cehia, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19 fiind depistată de organele de poliție pe raza mun. Ploiești, jud. Prahova.