O nouă dezamăgire pentru ploieșteni: Astăzi, 15 octombrie, Municipiul Ploiești nu are apă caldă, deși Andrei Volosevici promisese că se va da drumul la apă caldă

1122

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a afirmat la începutul lunii octombrie că „maxim” la data de 15 octombrie ar urma să fie reluată furnizarea apei calde în sistem centralizat, furnizarea fiind sistată de către fostul operator de termoficare la data de 1 august.

„Scenariul pe care îl avem pentru a putea da drumul cât se poate de repede… intuiţia îmi spune maxim 15 (octombrie – n.r.), dacă nu şi mai repede, atât la apă caldă, cât şi la căldură în oraş”, a spus Volosevici în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local.

El a arătat că sunt unele probleme la cazanul de apă fierbinte 2 (CAF 2), însă nu majore, iar acesta va putea asigura furnizarea agentului termic pentru o perioadă de cel puţin două luni, până când vor fi finalizate reparaţiile la CAF 5.

„Fără putere de tăgadă, CAF 2 şi TAG-ul funcţionau. CAF 2, din discuţiile purtate cu oamenii care lucrează acolo de 20 şi ceva de ani, furnizează apă caldă şi căldură, până la minus 8 grade. Este iscirizat până în decembrie, dar mai sunt lucruri care trebuie rezolvate. (…) Deci, CAF 2 are nişte probleme dar nu majore. Niciodată nu s-a scos apa din el, niciodată nu s-a tăiat fundul total, este simplu să îl folosim cel puţin două luni. Cred că în aceste două luni nu va fi o problemă la nivel căldurii şi apei calde. În acelaşi timp, se lucrează la cazanul 5, iar apoi vom face o rocadă, iar CAF 2 intră în reparaţii”, a explicat primarul.

Aproximativ 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, dar şi instituţii publice nu beneficiază, de la 1 august, de apă caldă în sistem centralizat, după ce operatorul a sistat serviciul, invocând necesitatea unor lucrări la CAF 2.

Nu știm pe ce se bazează primarul Andrei Volosevici când face anumite afirmații, cert este că majoritatea nu se respectă, iar acest lucru devine deja o obișnuiță specifică lui. Dintre cele mai reprezentantive amintim: ” Municipiul Ploiești nu va rămâne sub nici o formă fără apă caldă ( afirmație facută înainte de 1 august 2022)’; „Nu voi mai dormi până când ploieștenii nu vor avea apă caldă din nou ( afirmație făcută pe 1 august 2022”; „Intuiţia îmi spune maxim 15 octombrie 2022, dacă nu şi mai repede, atât la apă caldă, cât şi la căldură în oraş” – plus ținem să menționăm conferințele de presă dese + aparițiile acestuia în tricouri inscripționate în care acuza pe toată lumea că este vinovată de această situație și că nu se dorește să se dea drumul apă caldă și căldură în oras, iar acum, în cele din urmă, deși „cheia” este la el, tot nu reușește să ofere ploieștenilor apă caldă și căldură ( dacă sunt îndeplinite condițiile).

Conform surselor noastre, deși au fost preluați 250 de angajați de la fostul operator, lucrurile s-au împotmolit la instructajul pentru Sănătate și Securitate în Muncă( SSM) + alte documente specifice legislației + probleme la sistemul de operare al cazanelor ( deși până acum acesta era complet și funcționa), prin urmare ploieștenii mai au, în continuare, de așteptat apa caldă și căldura….

Later edit: În plus, primarul Andrei Volosevici a fost „luat prin surprindere” de faptul ca trebuie sa puna bani in buget sa cumpere gaze pentru a furniza caldura catre ploiesteni, facand sambata nu mai putin de 4 sedinte de consiliul local, ultima fiind convocata la 23:30, dar fara o finalitate….